15.06.2018  |  Branchenyt

PostNord slår portene op til Danmarks største gods- og pakketerminal

PostNord ønsker at give dansk e-handel et løft med en ny stor gods- og pakketerminal i Skandinavisk Transportcenter ved Køge. 13. april klippede borgmester i Køge Kommune, Marie Stærke, snoren ved den officielle indvielse af den 25.000 kvadratmeter store terminal, der er nabo til PostNords nye kæmpelager til tredjepartslogistik.

”Vores nye center i Køge bliver et knudepunkt for dansk e-handel med Danmarks største pakketerminal og et endnu større, state-of-the-art TPL-lager som nabo. Det betyder, at vi på TPL-lageret plukker og pakker netbutikkernes ordrer til sent om aftenen, og sender dem direkte til pakketerminalen, der sorterer forsendelserne, så de kan være ude hos kunden allerede dagen efter", siger administrerende direktør i PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, og fortsætter:

"Det er en stor strategisk satsning, der styrker både vores og vores afsenderkunders konkurrenceevne - ikke kun i Danmark men også i Sydsverige”.

Alle funktioner under samme tag
Den nye PostNord-terminal rummer både pakkesortering, distributionshub, godsterminal samt kurer- og InNight-funktion.

Alle funktioner under samme tag giver stor fleksibilitet og færre håndteringer, som i logistiklogik er afgørende for at optimere processer og nedbringe omkostninger.

For e-handlerne er den største fordel, at det vil være muligt at modtage ordrer til langt ud på aftenen og stadig få dem ud til modtagerne næste dag, hvis de har deres varer i tredjepartslogistik-lageret ved siden af terminalen.

”Det er rigtig dejligt, at vi her i Køge nu kan byde velkommen til hele Danmarks nye pakketerminal. Det betyder arbejdspladser, og det betyder liv til hele kommunen, når store som små virksomheder vælger at placere sig her. Jeg er sikker på, at PostNord har valgt rigtigt, da de så, at Køge kan noget særligt, og ser frem til samarbejdet”, siger Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune.

400 ansatte i døgndrift
Terminalen er arbejdsplads for 400 ansatte og får hele døgnet besøg af chauffører, der kører til og fra med gods fra PostNords kunder, så der er konstant aktivitet i det strategisk placerede logistikmekka.

Placeringen er sammen med det nye TPL-lager valgt ud fra den lette adgang til motorveje med forbindelse til resten af landet samt internationalt både nord- og sydgående.

Den nye terminal er den fjerde af PostNords nye terminaler i Danmark, som PostNord har opført for at imødekomme den stærke vækst i nethandel og pakkedistribution samt sikre kapacitet til at kunne håndtere den fremtidige vækst på godsområdet.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere