Simulationsværktøj skal hjælpe virksomheder ind på forsyningsmarkedet
En ny simuleringsløsning i Australien skal hjælpe virksomheder fra både regionen og resten af verden med at få foden indenfor i den globale forsyningskæde uden kæmpe omkostninger.
Med Siemens som partner har lokalregeringen i staten South Australia og den lokale teknologivirksomhed Simulation Australasia netop lanceret et ny simulationsværktøj, en såkaldt simulation hub, der skal hjælpe primært regionens virksomheder med at bryde igennem til den globale forsyningsindustri med langt lavere omkostninger, end der traditionelt har været forbundet med et sådant sats.
Værktøjet er udviklet med software til at levere avanceret systemsimulationstræning til både firmaer og universiteter såvel lokalt som længere væk. Med værktøjet ved hånden kan man eksempelvis lave en virtuel model af en prototype og teste den uden at skulle fremstille en fysisk udgave, hvilket kan spare fx en virksomhed for store summer og dermed hjælpe den til at udvikle sig.
Vi bruger simulering som et produktivitetsværktøj til økonomisk udvikling. I fremstillingsbranchen koster en prototype gerne AU$500.000 (2,5 mio. kr), men med det her værktøj kan du lynhurtigt lave en model for en brøkdel af den pris, forklarer direktør for Simulation Australasia, John Stewart, og fortsætter:
Du kan teste, genteste og gøre den klar til markedet med langt lavere omkostninger en tidligere, og på samme måde kan vi lave modeller for losning af skibe og bevise, hvordan det kan gøres hurtigere og bedre med blot nogle små ændringer.
Den nye hub, der ligger i den sydlige part af delstatshovedstaden Adelaide, har været undervejs i godt 1½ år og er blevet til med dels godt 1,3 mio. kr. i støtte fra den lokale regering og dels teknologisk støtte og licenser fra Siemens til en samlet værdi af omkring 15 mio. kr.
Læs også: Sådan redder du en kuldsejlet ERP-implementering
Det er den eneste facilitet i Australien, der kan tilbyde denne type træning og give erhvervsdrivende en hestesko ind på forsyningsmarkedet. Og vi vil også gerne tiltrække oversøiske organisationer og uddanne dem her. Vi kan tage folk ind fra et hvilket som helst sted i verden, understreger John Stewart.
-AK