SCM Agendaen – Supply Chain Performance

Supply Chain Management er et ledelsesområde, der kan bidrage til at forbedre både top- og bundlinje. For at sikre at virksomhedens ressourcer bruges mest efficient, er det nødvendigt med realtidsbaserede målinger, der kan give virksomhederne værdifuld og styrbar information. Det kan være målinger om leveringsevne, forecast præcision, time-to-market, lageromsætningshastigheder og leverandør performance. Selvom supply chain performance på papiret virker top relevant, er der dog i praksis udfordringer med at få pålidelige målinger implementeret.

Kim Sundtoft Hald fra CBS (th) drøfter SCP med Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft fra SDU..

10.08.2021

SCM.dk

Supply chain performance (SCP) handler om at sikre, at forsyningskæden lever op til sit maksimale potentiale. Alle processer skal eksekveres optimalt i forhold til de ressourcer, der er til rådighed og de forretningsbetingelser, der er til stede. SCP handler også om at forstå, hvordan processerne i forsyningskæden klarer sig, og hvordan de formår at hjælpe virksomheden med at implementere strategi. Gennem måling af forskellige dimensioner af SCP kan lederne og medarbejderne få en god forståelse for, hvor virksomheden og den forsyningskæde, som den er en del af, er i forhold til de mål og målsætninger, som er opstillet på forskellige områder.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har inviteret professor mso Kim Sundtoft Hald fra CBS i studiet.

Fokus på SCP er afgørende
Podcasten handler om, hvorfor det er vigtigt for virksomheder at have fokus på SCP. I mange virksomheder står forsyningskæden for op til to tredjedele af det samlede omkostningsforbrug, hvorfor et fokus herpå er helt centralt. Mange virksomheder er begyndt at konkurrere via deres forsyningskæde, hvilket betyder, at præstationen i forhold til kundeorienterede mål, er afgørende for at sikre konkurrencedygtighed. Det er alment kendt, at det, der bliver målt, bliver gjort, og det der bliver gjort, bliver anerkendt. Basalt set kan man sige, at måling af forsyningskædens performance spiller to overordnede roller. For det første skaber det vigtig beslutningsinformation til at træffe vigtige justeringer i forsyningskæden, som f.eks. valg af nye strategiske leverandører, placering af nye produktionsanlæg og fastlæggelse af lagerniveauer. For det andet skaber det gode SCP-mål motivation og incitament til at yde bedre performance.

Barrierer
Kim Sundtoft Hald fortæller, at en væsentlig barriere for implementering af SCP er manglende involvering, der kan skabe grobund for modstand eller ligegyldighed overfor SCP og de målinger, som man egentlig bør reagere på. Yderligere barrierer er manglende sammenhæng mellem målinger og den overordnede strategi, mangel på supply chain fokus, manglende systemunderstøttelse bag målene, datakvalitet og realtidsdata.

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Vigtige overvejelser under implementering
At komme i gang med at måle SCP kræver, at data er pålidelige og tilgængelige. Ofte er der udfordringer på disse områder, og der må derfor laves et forarbejde, hvor data findes og valideres. Mange relevante data er tilgængelige gennem virksomhedens ERP-system, men der er også data, som man har brug for i forbindelse med SCP-målinger i leverandørers og kunders IT-systemer. Det er også vigtigt med procesforståelse – altså at der er klarhed over den proces, hvori supply chain målingen indgår. Det er vigtigt at få måltallene afstemt både internt og eksternt. Er målene accepterede? Er man enige om målenes definition? Man bør således starte med en interessentanalyse og derefter involvere de mest centrale interessenter for at sikre accept, og at der ikke implementeres performance mål, der modarbejder hinanden.

Deltagere:
• Professor mso Kim Sundtoft Hald, CBS.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Vil du sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.
Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Per Christensen på +45 53731373 eller skriv på pc@horisontgruppen.dk.

Relateret indhold

05.02.2025SCM.dk

Erhvervsledere: Sværere at nå klimamål, behov for mindre bureaukrati

05.02.2025SCM.dk

Trecifret millionbeløb skal gøre Danmark til epicenter for cirkulær produktion

05.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Hvorfor Risk Management?

31.01.2025TECSYS A/S

Sponseret

Produkttest: VMT9000 - en robust terminal

29.01.2025SCM.dk

Indspark: Allier dig til mere grøn ansvarlighed i 2025

28.01.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Skab en stærk brandidentitet med din Agilox AMR

28.01.2025SCM.dk

Geopolitisk elastiske forsyningskæder er supply chain lederens nye topprioritet

22.01.2025SCM.dk

Geopolitik til trods: Virksomhedsledere tror på klima

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

29.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Få indsigt i læring på flere niveauer og få færdigheder til bedre at kunne fremme kompetenceudvikling og opgaveløsning i virksomheden.

Dato

29.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Anvendt Machine Learning og Big Data

Vil du have kompetencer til at anvende machine learning værktøjer og metoder til dataanalyse og håndtering af store datamængder? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul.

Dato

30.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Cyber defence og ledelsesansvar

Vil du have kompetencer til at udvikle cyber sikkerhedsstrategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og bliv i stand til at identificere og vurdere sikkerhedsrisici for din virksomhed.

Dato

30.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Organisation, udvikling og samskabelse

Opkvalificer dine evner til at igangsætte og vurdere styringsmæssige og strategiske tiltag i din virksomhed.

Dato

06.02.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup