17.06.2016  |  Lager & distribution

Scaniabiler på biogas i København

Scania-renovationslastbilerne i København kører nu på rent biogas. Trafikstøjen er reduceret, og klimaregnskabet forbedret.

Tankstationen på Prags Boulevard på Amager i København har udskiftet naturgas med certificeret biogas. De renovationsbiler, der tanker der i dag, anvender nu rent biobrændstof, som eliminerer CO2-udledningen fuldstændig.

Scania leverede de første gasskraldebiler til renovationskørsel i København ved årsskiftet 2013/2014. Kørslen startede med anvendelse af naturgas, som er et fossilt brændstof der - om end i mindre grad end diesel - stadig bidrager negativt til klimaforandringerne.  

Ifølge Energistyrelsen er biogas det mest klimarigtige brændsel i den tunge transport, fordi biogasproduktion både erstatter fossile brændsler i transportsektoren og reducerer udslip fra gyllen på landbrugsmarkerne, der ellers ville udlede både metan- og lattergas. Derfor er biogassens CO2-fortrængning højere end 100% og den fordel har blandt andet været en central årsag til, at Københavns Kommune har valgt at lade hovedparten af hovedstadens skraldebiler overgå til biogas.

Ved skiftet til ren biogas, kan Københavnerne altså nu både glæde sig over et forbedret klimaregnskab og mindre støj, da gasmotorerne er mere lydsvage.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere