10.01.2022  |  IT

SAP vil hjælpe virksomheder styre mod bæredygtighed

SAP lancerer SAP Sustainability Control Tower – en ny softwareløsning, der skal hjælpe virksomheder med at overvåge og styre deres forretning ved hjælp af en kombination af traditionelle og bæredygtighedsrelaterede KPIer.

Dashboardet i SAP’s SAP Sustainability Control Tower, giver beslutningstagere et hidtil uset holistisk overblik over deres forretning og gør det muligt for dem at reagere hurtigere på begivenheder, der uopdaget kunne have bragt forretningsmålene i fare.

”Lanceringen af SAP Sustainability Control Tower er endnu en vigtig milepæl i vores mission om at etablere den “grønne linje” ved siden af top- og bundlinjen som vigtige målpunkter for, hvordan virksomheden klarer sig”, siger Gunther Rothermel, der er direktør for SAP S/4HANA Sustainability Management.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den nye cloud-baseret løsning gør det muligt for virksomheder at drive deres forretning baseret på finansielle såvel som miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) og dermed over tid blive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Hvilket betyder, at virksomheden fuldt ud kan vurdere deres globale indvirkning både inden for deres egne aktiviteter og på tværs af deres forretningsnetværk.

Læs også: SAP ansætter sin første nordiske bæredygtighedsdirektør

”Det allerførste, en virksomhed skal gøre for at blive bæredygtig, er, at forstå sit miljømæssige aftryk på baggrund af fakta og tal. Derfor kombinerer SAP Sustainability Control Tower virksomhedernes ESG-data i ét samlet overblik. Det hjælper ledelsen med at træffe informerede beslutninger til gavn for en bedre og mere bæredygtig fremtid”, siger Jan Gilg, som er direktør for SAP S/4HANA.

SAP Sustainability Control Tower er baseret på World Economic Forum’s Stakeholder Capitalism Metrics. De kan bruges af virksomheder til at tilpasse rapportering i forhold til ESG og inkludere ikke-finansielle oplysninger baseret på fire faktorer: mennesker, planeten, velstand og principper for forvaltning. Stakeholder Capitalism Metrics letter tilpasningen på tværs af ESG-rammeaftaler og skaber datapunkter, der er sammenlignelige på tværs af virksomheder – uanset branche eller region.

Udviklet i samarbejde med kunder og partnere

Som en del af SAP’s samarbejdsbaserede innovationsmodel har SAP arbejdet tæt sammen med kunder og partnere for at teste SAP Sustainability Control Tower i udviklingsfasen. Dette er vigtigt for at sikre, at løsningen opfylder markedets krav og er fokuseret på brugernes behov.

Feedback fra kunderne bruges løbende til at forbedre løsningen og tilpasse nye versioner i forhold til kundernes prioriteter. Partnerskaberne med BCG, Deloitte, EY og PwC vil også bidrage til at styrke SAP’s stærke tilbud til kunderne om ESG-rapportering og overholdelse af klimakrav.

Læs også: Nøglen til mere bæredygtighed er leverandørsamarbejder og opfindsomhed

SAP Sustainability Control Tower er en af flere bæredygtighedssoftwareløsninger, som SAP lancerede i 2021. I november blev SAP Responsible Design and Production lanceret, en løsning til design af bæredygtige produkter og overgangen til en cirkulær økonomi.

Med SAP Porduct Footprint Management, der blev lanceret i september, kan virksomheder kortlægge deres CO2-aftryk i hele forsyningskæden og dermed træffe beslutninger, der forbedrer deres bæredygtigheds KPIer. De produktrelaterede oplysninger om CO2-aftryk indsamles under produktion, materialeindkøb og transport – og kan derefter bruges af andre løsninger som for eksempel SAP Integrated Business Planning for Supply Chain.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere