09.03.2021  |  Strategi & ledelse

SAP skruer hastigheden op og vil nå klimamål allerede i 2023

Inden udgangen af 2025 ville SAP være CO2-neutral. Det mål er nu rykket to år frem til 2023, efter coronarestriktionerne har givet softwarevirksomheden et skub på rette vej.

I 2020 ville tyske SAP reducere sine CO2-udledninger fra 300 kiloton til 238 kt. Takket være pandemien nøjedes SAP ikke kun med at spare de 62 kt, men endte med at udlede under halvdelen af, hvad de havde gjort i 2019 – nemlig 135 kt. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det var tiltag som færre flyrejser og flere hjemmearbejdsdage, der skulle hæmme spredningen af coronavirus, der hjalp softwarevirksomheden på vej. Selvom de effektive tiltag ikke vil holde ved i samme grad på den anden side af pandemien, betyder det ikke, at de skal lægges helt på hylden.

Læs også: Klimarådets korte svar er ”nej"

SAP vil nemlig anvende metoden; først undgå udledninger, dernæst reducér dem og til sidst kompensér for de CO2-udledninger, der ikke kan undgås. Derfor bliver flere onlinemøder en nøgle i forhold til at undgå flyrejser – så vidt muligt.

Indtil videre er virksomhedens klimamål sat for SAP’s egne aktiviteter, men SAP har også et voksende fokus på sin værdikæde. Blandt andet gør datacentre, der har kørt på 100 procent vedvarende energi siden 2014, SAP i stand til at tilbyde sine kunder CO2-neutrale cloud løsninger.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere