15.03.2021  |  Branchenyt

Særligt i Asien udvider de danske datterselskaber

Antallet af danske datterselskabers ansatte i udlandet stiger i disse år. Særligt i Asien bliver der ansat flere og flere. Indien har i løbet af de sidste par overtaget førstepladsen som det land med flest ansatte i et dansk datterselskab for næsen af både Tyskland og Storbritannien.

De seneste år er der kommet stadigt flere ansatte i de danske datterselskaber i Indien. Fra 2018 til 2019 steg antallet med 9 procent samlet set. Udviklingen er drevet af stigninger inden for især vindmølle-relateret plast-, glas- og betonindustri, inden for engroshandel med beklædning og fodtøj samt inden for administration af fast ejendom på honorar- eller kontraktbasis. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det betyder, at Indien har overtaget førstepladsen som det land med flest ansatte i et dansk datterselskab. På blot fire år har det store asiatiske land overhalet både Tyskland, Storbritannien og Kina.

Læs også: Mens restaurationsbranchen bløder, blomstrer transportsektoren

Indien er dog ikke det land, som havde den største vækst i antal ansatte i 2019. Antallet af ansatte i danske datterselskaber i Tyskland steg 12 procent og dermed endnu mere end i Indien. Den markante udvikling skyldtes blandt andet store stigninger inden for brancher som administration af fast ejendom på honorar- eller kontraktbasis, transport og godshåndtering samt arbejdsformidling og vikarbureauer.

Tendens i hele årtiet

Generelt har antallet af ansatte i danske datterselskaber i udlandet været stigende i løbet af 10’erne. I 2019 var antallet således mere end en kvart million højere, end det var i 2010. Det er især inden for branchegrupperne handel og transport med videre samt industri med videre, at der med henholdsvis 142.000 og 93.000 flere ansatte er sket en stigning fra 2010 til 2019. 

Udviklingen er i nogle år præget af opkøb, frasalg og omstruktureringer inden for internationale koncerner, hvilket også i en vis grad gjorde sig gældende i både 2018 og 2019.

Kilde: Danmarks Statistik

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere