Robotvirksomhed fordobler medarbejderantal ovenpå COVID-19-efterspørgsel

En øget efterspørgsel hos post- og logistikvirksomheder, der får hver dag til at ligne Black Friday, er med til at få ordrebogen til at vokse hos Cobot Lift i Slagelse. Fire nye medarbejder og en ny CEO skal hjælpe robotvirksomheden med at håndtere væksten.

Cobot Lift er blevet udpeget af Erhvervshus Sjælland som en af de 20 danske virksomheder, der kan opnå en milliardomsætning inden for de næste ti år. Foto: Ritzau.

04.09.2020

SCM.dk

Cobot Lift i Slagelse er i fremgang. Deres automatiserede vakuumløfter, der kan bruges vidt og bredt på tværs af brancher og opgaver, oplever et gennembrug på grund af teknologiens alsidighed. Virksomheden er samtidig blevet udpeget af Erhvervshus Sjælland som en af de 20 danske virksomheder, der kan opnå en milliardomsætning inden for de næste ti år. Derfor ansætter de nu fire nye medarbejdere og en CEO, investor og tidligere leder i Shell-koncernen Henrik Elm Gulløv. Dermed kan stifter og medejer Flemming Truelsen Bischoff fokusere fuldt ud på Cobot Lifts teknologi.

Cobots med superkræfter

Det særlige ved Cobot Lifts produkter er, at de giver en cobot superkræfter: En UR10 robot fra Universal Robots får øget sin løfteevne fra 10 til 45 kilo. Cobot Lift kombinerer intelligensen fra en UR robot med styrken fra en vakuumløfter, så løsningen stadig er kollaborativ og ikke behøver afskærmning. Løsningen fylder lige så lidt, som hvis den blev løst manuelt. Det giver industrien den store fordel, at der skal ændres meget lidt i deres produktionslinie for at automatisere nogle tunge løft.

Læs også: Robotteknologi kan hive produktionsvirksomheder ud af corona-dvale

Det er disse superkræfter og løsningens fleksibilitet, der har gjort den til et hit blandt post- og logistikvirksomheder, der oplever en øget pakkemængden under coronakrisen. Modsat andre robotløsninger kan den nemlig håndtere ikke-standardiserede emner.

Et voksende marked

Ifølge en rapport fra analysehuset Frost & Sullivan vil markedet for cobots, samarbejdende robotter, være vokset fra 6 milliarder i 2020 til 25 milliarder kroner i 2023. Den udvikling ser Niels Appel, Cobot Lifts advisory board medlem, allerede klare tendenser til på Cobot Lifts marked, hvor kunderne planlægger storskalaautomation frem for eksperimenterende cobotprojekter. Derfor var der brug for assistance at styre virksomheden sikkert gennem vækstfasen, nu hvor garagefirmaet for længst er forvandlet til en gazelle.

Nyansatte CEO Henrik Elm Gulløv fortæller i en pressemeddelelse om sin tiltro i den voksende branche:

”Olie er ikke fremtiden. Det er robotter til gengæld. Automatisering ligger lige for som en vigtig del af løsningen på f.eks. arbejdsmiljøproblemer. Derfor investerer jeg mine ressourcer i Cobot Lift; Det giver stor mening for mig at præge en samfundsudvikling, hvor vi fjerner masser af tons løftet ude på arbejdspladserne, hvor man stadig ser ansatte slæbe på 25 kilos sække. Rundt omkring i verden ser vi medarbejdere, der løfter helt op til 10 tons om dagen”.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle