02.09.2020  |  Innovation

Robotteknologi kan hive produktionsvirksomheder ud af corona-dvale

I projektet GenstartNU er Teknologisk Institut og robotrådgivningsvirksomheden Gain & Co gået sammen om at tilbyde rådgivning inden for automation, robotteknologi og produktionsoptimering til danske virksomheder.

Coronakrisen har betydet en række udfordringer for danske virksomheder. Restriktioner kan betyde en mangel på delkomponenter, der skal hjem fra udlandet, eller på tilgængelige menneskelige ressourcer. Disse forskellige faktorer betyder, at produktionsvirksomheder kører på lavt blus i forhold til normalen. Men denne dvale kan robotteknologi hjælpe dem ud af. "For at komme styrket ud på den anden side skal de danske SMV'er blive bedre til at producere konkurrencedygtigt lokalt i Danmark ved hjælp af øget automatisering", siger Søren Peters, der er CEO i Gain & Co.

”Små og mellemstore virksomheder og iværksættere har mere brug for hjælp end nogensinde før, og derfor har vi igangsat et program til 150 millioner kroner til at hjælpe dem til at komme hurtigt igennem krisen og komme styrket ud på den anden side”, fortæller Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør for Industriens Fond.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det nystartede program hedder GenstartNU.

Den bedste vej igennem coronakrisen

For især SMV'erne og iværksætterne kan det at starte og gennemføre store forandringer af forretningen være en kompleks og ressourcekrævende opgave.

Derfor vil Teknologisk Institut i partnerskab med Gain & Co yde rådgivning baseret på virksomhedernes aktuelle behov. Rådgivningen er relevant for både dem, der allerede er godt i gang med automatiseringen, og for dem, der endnu ikke har taget det teknologiske spring.

”Det er helt afgørende, at virksomheder har det bedst mulige beslutningsgrundlag for at sikre, at de indfører den mest værdigivende robotteknologi og automation – så de kommer styrket gennem krisen", siger Kurt Nielsen, som er centerchef hos Teknologisk Institut.

Virksomheder, der ønsker at komme i betragtning til et forløb, skal kontakte Teknologisk Institut eller Gain & Co:

  • Seniorprojektleder Steen Harder Ulrichsen fra Teknologisk Institut via 72 20 29 97 eller shu@teknologisk.dk
  • Manufacturing & Automation Analyst, Palle M. Kristensen fra Gain & Co via 52 30 44 88 eller pm@gainco.dk

Læs mere om GenstartNU: https://genstartnu.dk/

-KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere