03.09.2018  |  Branchenyt

Robotudstyrsspecialist opkøber dansk iværksætterfirma

OnRobot har købt Purple Robotics, der i juni præsenterede verdens første dobbelte vakuum-griber. Dermed udvider robotudstyrsspecialisten sin produktportefølje og kommer et skridt tættere på visionen om at tilbyde 'one-stop-shopping' af robot-tilbehør.

Den odenseanske robotteknologivirksomhed OnRobot har netop opkørt Purple Robotics, som er en anden dansk robotvirksomhed, der har specialiseret sig indenfor vakuum-gribere.

"Det har været virkelig sjovt at opbygge en helt ny robotvirksomhed og skabe disruption på markedet for vakuumgribere med vores opfindelse. Det giver rigtig god mening og masser af synergi at gå sammen med OnRobot, som allerede har opbygget en stærk global salgsorganisation. Så kan vi fokusere 100 procent på at udvikle verdens fedeste robotprodukter", siger Purple Robotics’ CEO, Lasse Kieffer.

Læs også: Robotskeletter giver ansatte ekstra kræfter

Purple Robotics er stiftet af de tre danske "supernørder" Lasse Kieffer, Henrik Tillitz Hansen og Peter Nadolny Madsen, som alle har en fortid som produktudviklere i firmaet bag verdens første cobot, Universal Robots. På verdens største robotmesse, Automatica München i juni, vakte Purple Robotics opsigt, da opfinderne præsenterede verdens første dobbelte vakuum-griber.

Den dobbelte vakuum-griber kan så at sige give én robotarm to "hænder" og således muligheden for at håndtere flere emner samtidigt og løse flere opgaver i én bevægelse. Desuden har den en elektrisk pumpe indbygget i selve griberen, så brugerne hverken skal bekymre sig om slanger, trykluft og kabling som i traditionelle vakuumgriberløsninger.

Skridt nærmere one-stop-shopping
Det vækker glæde hos OnRobot, at de med købet af Purple Robotics nu kan føje vakuum-griberen til deres produktpalette og tilbyde den til sine forhandlere.

"Det skal være overskueligt at automatisere også små stykserier i en produktion. Ellers er robotteknologi ikke en god investering. Derfor håndplukker vi de bedste og mest brugervenlige robotprodukter og integrerer dem i OnRobot. Vi er overordentligt glade for nu at kunne tilbyde vores robot-forhandlere og integratorer vakuumgriberen, ligesom vi også glæder os over at kunne føje Purple Robotics topklasse-robotudviklere til vores udviklingsafdeling”, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot.

Opkøbet af Purple Robotics betyder, at vakuumgriberen vil blive præsenteret i USA for indkøbere af robotudstyr, når messen IMTS i Chicago løber af stabelen 10.-15. september. Med forårets fusion af de tre robotvirksomheder OnRobot, Perception Robotics og OptoForce tæller OnRobots produktportefølje nu et sortiment af robotudstyr bestående af blandt andet elektriske gribere, kraft-moment-sensorer, gekkogribere og taktile sensorer.

Læs også: Dematic lancerer nyt robotcenter

"Vi er nu kommet endnu et skridt nærmere vores vision om at tilbyde 'one-stop-shopping' for indkøbere af robot-tilbehør. Købet af Purple Robotics bliver bestemt ikke det sidste opkøb, vi gør. Vi kigger på en række andre spændende selskaber rundt omkring i verden”, pointerer Enrico Krog Iversen.

OnRobot har også netop fået endnu en stærk international investor om bord i ejerkredsen i form af den amerikanske venturefond Summit Partners.

 -JM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere