16.06.2020  |  Innovation

Robotter højner sikkerheden hos Whirlpool

Hvert år kommer tusindvis af medarbejdere til skade på jobbet som følge af pallestablere og gaffeltrucks. Det vil husholdningsmaskine-producenten Whirlpool undgå ved brug af autonome robotter fra danske MiR.

Hvert 15. sekund bliver en ny tørretumbler færdigproduceret på Whirlpools hvidevarefabrik i den polske by Lódź. Det sker i en effektiv proces, hvor medarbejdere og robotteknologier hver især gør det, de er bedst til.

Læs også: MiR på banen med ny autonom robot

Automatiseringen af processer og transport er forudsætningen for, at Whirlpool kan producere tilstrækkeligt konkurrencedygtigt på et marked med små marginaler og høje krav til omstillingsevne.

Produktionen indebærer megen intern transport af forskellige komponenter. De mobile robotter fra MiR har gjort det muligt at levere dele til montage uden menneskelig involvering.

”Det har frigjort medarbejdere til mere værdiskabende opgaver end transport fra A til B”, siger Szymon Krupiński, leder af Whirlpools fabrik i Lódź.

Whirlpool har beregnet, at investeringen i de autonome mobile robotter har tjent sig selv hjem på to år. De ansatte, som før havde transportopgaver, bidrager nu til øget produktivitet i montage.

Derfor var det ikke en vanskelig beslutning for virksomheden at vælge den samme teknologi til yderligere en fabrik i Polen samt to fabrikker i Italien.

Siden Whirlpool implementerede sine første MiR-robotter, har fabrikkernes layout ændret sig adskillige gange. De mobile robotter har smidigt tilpasset sig forandringer i indretningen. De finder blot nye veje til de lokationer, de er programmeret til at bevæge sig imellem.

Sikkerhed og tryghed
”Den lette betjening af MiR-robotter gør det muligt for dem at blive brugt af personalet uden nogen teknisk eller programmeringsmæssig baggrund. Dette gør det muligt for os effektivt at bruge robotterne uden at foretage store investeringer i at uddanne medarbejderne i sammenhæng med den nye teknologi”, siger Paolo Aliverti, Logistics Program Manager Industry 4.0, Whirlpool.

Derudover forbedrer MiR-robotterne medarbejdernes sikkerhed markant, fordi de sikrer, at kollisioner mellem mennesker og gaffeltrucks eller stablere ikke finder sted. Det mener Szymon Krupiński.

Dermed er han helt på linje med de 72 procent af lederne i industrien, som betegner risikoen for sammenstød og påkørsler på fabriksgulvet som en stor udfordring og bekymring i hverdagen.

Et flertal af arbejdsgiverne ser nu selvkørende mobile robotter som et middel til at højne sikkerheden for industriens medarbejdere. Det viser en analyse foretaget blandt virksomhedsledere i industrien.

En undersøgelse har vist, at der alene i Tyskland sker i snit 40 arbejdsulykker hver dag med gaffeltrucks og palleløftere, og ifølge European Statistics on Accidents at Work har cirka 10 procent af alle skader forårsaget af gaffeltrucks alvorlige konsekvenser for de involverede.

MiR-robotterne hos Whirlpool repræsenterer således en øget tryghed og sikkerhed på fabrikken, når de hensynsfuldt kører rundt blandt medarbejderne og automatisk læsser og losser komponenter og bortskaffer affald.

Avancerede sensorer, laserscannere, kunstig intelligens og sikkerhedsalgoritmer sørger for, at de autonome mobile robotter har optimal sikkerhed med 360 graders syn rundt om sig selv.

Læs også: ICM effektiviserer lagerlogistikken med mobile robotter

Dermed undgår de automatisk forhindringer, samtidig med at robotterne med lyd- og lyssignaler kan gøre opmærksom på deres tilstedeværelse.

Ruten, som robotterne kører mellem præmontage og montageafdelingen, er 130 meter lang og klares af to robotter ad gangen, mens den tredje sørger for at blive ladet op i robotternes ladestation. Whirlpool bruger MiR’s flådestyringssystem til kørselsplanlægning og løbende prioritering af robotternes opgaver.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere