30.11.2021  |  Lager & distribution

Robotproducent øger effektiviteten med VMI-løsning

Leverandørstyret lagerløsning letter det daglige arbejde for Blue Ocean Robotics. Løsningen sikrer nemlig robotproducenten en høj leveringssikkerhed uden at optage medarbejder-ressourcer, der kunne bruges til andre opgaver.

Danske Blue Ocean Robotics, der blandt andet står bag den populære desinfektionsrobot UVD Robot, har lettet sit daglige arbejde ved selv at investere i smarte løsninger til sin produktion og lager.

SmartLager™ er en VMI, et leverandørstyret lager-koncept, udviklet af stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, som Blue Ocean Robotics har fået indført.

Det indebærer, at helt uden at trække på virksomhedens egne medarbejder-ressourcer så er varer fra et stort antal producenter altid til rådighed i rette mængde for virksomheden. Det er de, fordi Lemvigh-Müller selv står for indkøb og opfyldning af lageret.

Læs også: UVD-robotter rykker ind i supermarkederne

”Det giver tryghed at vide, at vi har en meget høj leveringssikkerhed for komponenter, som er kritiske for vores produktion. Lemvigh-Müller er tilgængelige og tilpasser sit sortiment vores særlige behov. Det betyder, at vi kan source mere fra en enkelt leverandør og på den måde spare tid og ressourcer”, siger Anton Vittrup, der er Strategic Purchaser hos Blue Ocean Robotics.

Aktuelt er Blue Ocean Robotics’ SmartLager™-løsning baseret på et såkaldt box2box-system, som serviceres af en mercher fra Lemvigh-Müller. Det betyder, at robotproducentens egne medarbejdere kun er i kontakt med lageret for at hente varer. En SmartLager™-løsning fra Lemvigh-Müller kan også være baseret på automater eller vægtsystemer.

En velegnet løsning til vækstvirksomheder

Hos Lemvigh-Müller ser man især et potentiale for sin lagerløsning hos unge, højteknologiske virksomheder. Indkøbsløsninger som VMI og EDI – elektronisk samhandel – kan udgøre strategiske vækstværktøjer.

”Indkøbsløsninger sikrer, at det, der er brug for til produktionen eller til serviceopgaver, altid er til rådighed, hverken mere eller mindre. Vel at mærke uden at trække på virksomhedens egne ressourcer. Dem er der som regel god brug for til andre opgaver i vækstvirksomheder”, siger Tobias Høenhof, Account Manager hos Lemvigh-Müller.

Læs også: Blue Ocean Robotics modtager endnu en blåstempling med ”Verdens Mest Innovative” Top 10-placering

Men for Blue Ocean Robotics har samarbejdet med Lemvigh-Müller også rakt videre end blot levering af komponenter. For med sit eget dedikerede automationsteam, som løbende styrker sine kompetencer, kan Lemvigh-Müller bidrage med viden i forbindelse med valg af komponenter og løsninger hos robotproducenten.

”Med Lemvigh-Müller oplever vi en samarbejdspartner, der følger Blue Ocean Robotics tæt og engagerer sig i de udfordringer og opgaver, vi arbejder med. Det er en stor hjælp, både i forhold til konsolidering af leverancer og udvikling af tekniske løsninger”, siger Anton Vittrup.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere