09.06.2020 | Planlægning
Region Syddanmark bygger centrallager til værnemidler
Coronakrisen viser, at Region Syddanmark har behov for mere lagerplads til blandt andet værnemidler her og nu og fremover. Derfor foreslår regionens anlægs- og innovationsudvalg, at man går i gang med at bygge et nyt centrallager ved Nyt OUH.
Da centrallageret skal forsyne flere af regionens sygehuse, skal det bygges ved siden af Nyt OUH. Illustration: Odense Hospital Project Team
For at sikre at medarbejderne på Region Syddanmarks sygehuse har nem og hurtig adgang til tilstrækkelige mængder af blandt andet håndsprit og værnemidler i forbindelse med en fremtidig epidemi, er det nødvendigt at øge regionens egne lagre af disse og andre produkter.
Det kræver mere lagerplads, og et enigt anlægs- og innovationsudvalg har derfor foreslået regionsrådet at sætte gang i byggeriet af et 5.000 kvadratmeter nyt stort centrallager ved Nyt OUH umiddelbart efter sommerferien.
Læs også: Region Hovedstadens centrallager fordobler produktionen
Byggeriet af et regionslager var ellers først planlagt i 2024 eller senere. Udvalget foreslår at bruge 50 millioner kroner på selve lagerbygningen.
“Én af de ting, coronakrisen har lært os, er, at vi skal være mere robuste, når det gælder vores egne lagre af for eksempel håndsprit, engangshandsker og kitler. Vi havde planer om et regionslager om nogle år, men nu viser der sig et behov her og nu. Samtidig er der en åbning, så vi kan gå i gang med det samme. Regeringen har fritaget os fra anlægsloftet, vi ejer allerede en oplagt grund, regionsrådet har fremrykket mange millioner til anlæg for at bidrage til at sætte Danmarks økonomi i gang igen og skabe arbejdspladser - så det handler sådan set bare om at komme i gang”, siger formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S).
Regionalt lager for alle regionens sygehuse
Det kommende regionale lager skal fungere som lager for alle regionens sygehuse på udvalgte produkter. Det er oplagt at placere det ved Nyt OUH – regionens største sygehus. Placeringen tæt ved motorvejen gør det nemt at distribuere varer fra lageret til regionens andre sygehuse.
Læs også: Sådan kan hospitalers logistik blive endnu bedre
Det nye regionale lager bliver en del af den såkaldte serviceby ved Nyt OUH, der kommer til at ligge udenfor hospitalsringen. Mere præcist placeres bygningen i forlængelse af sygehusets hovedkøkken og logistik- og sterilcentral. Fra dette område af servicebyen er der en tunnel direkte til den centrale del af Nyt OUH.
Det forventes at den nye lagerbygning står færdig til foråret, og den skal derefter indrettes med reoler og logistiksystemer. Regionsrådet behandler forslaget om det nye centrallager på sit møde den 22. juni 2020.
- HCL
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.