05.10.2015  |  Produktion

Rapport: Industrirobotter i kæmpe vækst

Industrirobotter er et hurtigt voksende milliardmarked, hvor særligt bil- og elektronikindustrien lægger sig i front. Det viser en undersøgelse fra International Federation of Robotics.

Frem mod 2018 vil det globale salg af industrirobotter stige med omkring 15 procent om året. Dermed vil der være tale om en stigning på 400.000 robotter om året.

Fem store industrinationer - Kina, Japan, USA, Sydkorea og Tyskland - vil tage 70 procent af verdenssalget. Det viser en undersøgelse fra The International Federation of Robotics (IFR).

Læs også: Robotter giver muligheder for supersygehuses logistik

Og det er særligt bilsektoren, der er i front.

"Den vigtigste drivkraft i denne udvikling er den globale konkurrence i industriproduktionen. Automatiseringen ses tydeligst i bilindustrien og den elektriske og elektroniske industri, der kommer øverst her med en markedsandel på 64 procent," siger Arturo Baroncelli, præsident for IFR.

Særligt Kina lægger sig helt i front med investeringer. Her steg andelen af robotter med hele 56 procent fra 2013 til 2014. Dermed er Kina suverænt det hurtigst voksende robotmarked i verden. Sydkorea er dog den største bruger af robotter pr. medarbejder efterfulgt af Japan og Tyskland.

Læs også: Grundfos tester samarbejdende robotter

Foruden flere robotter, er der også tale om store pengebeløb, forklarer Arturo Baroncelli.

"Markedet for industrielle robotter er enormt. Medregner vi supporting services, estimerer vi det globale markedsværdi til at være 32 milliarder dollars for 2014", siger han.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere