11.08.2020  |  Strategi & ledelse

Rapport: Cybertrusler udgør faktisk kun 10 procent af verdens supply chain disruptions

En ny rapport fra 3D Hubs tager pulsen på virksomheder i fremstillingsbranchen og deres forsyningskæders robusthed.

Problemer med cybersikkerhed har kun påvirket 10 procent af virksomheder de sidste ti år sammenlignet med 60 procent, der har mærket direkte konsekvenser af COVID-19 udbruddet. Det kan rapporten “Supply Chain Resilience 2020” af 3D Hubs blandt andet afsløre.

Rapporten giver indsigt i fremstillingsindustrien gennem 1.281 respondenter, egen database, der indeholder over 36.000 virksomheder samt 240 globale fremstillingspartnere.

Rapporten har blandt andet fundet, at:

  • Omkring 71 procent af virksomhederne har oplevet eksterne disruptions af deres forsyningskæde de sidste ti år. Her er pandemier, naturkatastrofer og handelskrige de mest ’almindelige’ grunde. Færre end 10 procent har oplevet distruptions som følge af brud på cybersikkerheden.
  • Coronakrisen har været den største forstyrrende begivenhed det sidste årti, hvilket har forårsaget massiv volatilitet ved både udbud og efterspørgsel. Omkring 60 procent af alle virksomheder rapporterer, at virussen har påvirket deres fremstillingsforsyningskæde direkte.
  • Efter udbruddet af COVID-19 mener over 96 procent af virksomhederne i rapporten, at det er klogt at indføre forebyggende tiltag for at undgå fremtidige disruptions. Dog har kun omkring halvdelen (52 procent) faktisk gjort dette indtil videre.
  • Over 59 procent tror, at geografisk diversifikation af fremstillingsforsyningerne er vejen frem, hvis man skal forhindre fremtidige disruptions. Øget autonomi ved investering i automatisering og udvikling af gennemsigtighed i forsyningskæden kan også hjælpe virksomhederne med at være modstandsdygtige.

Supply Chain Resilience 2020 kan læses her.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere