11.08.2020 | Strategi & ledelse
Rapport: Cybertrusler udgør faktisk kun 10 procent af verdens supply chain disruptions
En ny rapport fra 3D Hubs tager pulsen på virksomheder i fremstillingsbranchen og deres forsyningskæders robusthed.
Flere virksomheder mener, at øget automatisering i forsyningskæden kan hjælpe til modstandsdygtighed.
Problemer med cybersikkerhed har kun påvirket 10 procent af virksomheder de sidste ti år sammenlignet med 60 procent, der har mærket direkte konsekvenser af COVID-19 udbruddet. Det kan rapporten “Supply Chain Resilience 2020” af 3D Hubs blandt andet afsløre.
Rapporten giver indsigt i fremstillingsindustrien gennem 1.281 respondenter, egen database, der indeholder over 36.000 virksomheder samt 240 globale fremstillingspartnere.
Rapporten har blandt andet fundet, at:
- Omkring 71 procent af virksomhederne har oplevet eksterne disruptions af deres forsyningskæde de sidste ti år. Her er pandemier, naturkatastrofer og handelskrige de mest ’almindelige’ grunde. Færre end 10 procent har oplevet distruptions som følge af brud på cybersikkerheden.
- Coronakrisen har været den største forstyrrende begivenhed det sidste årti, hvilket har forårsaget massiv volatilitet ved både udbud og efterspørgsel. Omkring 60 procent af alle virksomheder rapporterer, at virussen har påvirket deres fremstillingsforsyningskæde direkte.
- Efter udbruddet af COVID-19 mener over 96 procent af virksomhederne i rapporten, at det er klogt at indføre forebyggende tiltag for at undgå fremtidige disruptions. Dog har kun omkring halvdelen (52 procent) faktisk gjort dette indtil videre.
- Over 59 procent tror, at geografisk diversifikation af fremstillingsforsyningerne er vejen frem, hvis man skal forhindre fremtidige disruptions. Øget autonomi ved investering i automatisering og udvikling af gennemsigtighed i forsyningskæden kan også hjælpe virksomhederne med at være modstandsdygtige.
Supply Chain Resilience 2020 kan læses her.
- HCL
IT

It-branchen sætter ny omsætningsrekord
Der er netop kommet helt nye tal for it-branchens omsætning, eksport og medarbejderantal for 3. kvartal. Og endnu engang bliver der slået rekorder.
Strategi & ledelse

Bæredygtighedsmodenhed er i stejl stigning
Flere og flere virksomheder har i dag en mere moden strategi for at indarbejde bæredygtighed i deres forretningsprocesser. Det viser en ny SAP Insights-rapport, der undersøger, hvordan motivationen og barriererne for at indføre bæredygtighed i erhvervslivet har udviklet sig over tid.
Strategi & ledelse

Krav til bæredygtighedsrapportering stiger
Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”.
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
E-handel

Lagerkapacitet og fragtpriser udfordrer e-handlen
Virksomheder med e-handel bevarer fortsat optimismen i et svært år. 2 ud 3 butikker forventer at sende dobbelt så mange pakker om tre år i forhold til 2022. Det er et år, der på logistiksiden er præget af udfordringer med fragtpriser og lagerkapacitet for alle netbutikker.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.