21.10.2019  |  Innovation

Raket skal fragte gods til den anden side af Jorden på en halv time

Lige nu tester rumfartsvirksomheden SpaceX lynraketter, der kan hjælpe forsvaret med at fragte vigtigt gods til den anden side af Jorden på kun en halv time. Selskabet er i dialog med det amerikanske forsvar om mulighederne.

Det kan være svært at forestille sig, at man kan fragte varer fra den ene side af Jorden til den anden på bare 30 minutter.

Læs også: Militærdrone sætter hastigheden op

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men noget tyder på, at det kan blive en realitet i fremtiden. Det er i hvert fald noget det amerikanske forsvar, U.S. Army, og Teslastifteren Elon Musks rumfartsvirksomhed SpaceX er dialog om. Det skriver Ingenøren, der har historien fra det amerikanske rummedie SpaceNews.

Pentagon lader vente på sig
Allerede i 2018 afslørede general Maryanne Miller fra materialetjenesten hos SpaceX, at forsvaret og rumfartsvirksomheden drøftede muligheden for hurtigt at kunne fragte gods til hvilket som helst sted på Jorden med en raket, skriver mediet Popular Mechanics ifølge ing.dk.

I dag tager det ti timer med et C-5-transportfly, men i en nødsituation, hvor der hurtigt skal fragtes ammunition eller en modgift mod kemisk våben afsted til soldater langt væk, kan der spares meget tid, hvis en godsraket kan nå til den anden side af Jorden på en halv time.

Maryanne Miller understregede dog sidste år, at Pentagon endnu ikke havde afsat penge til transporteventyret.

Rumtrafikken i vækst
Direktør for SpaceX, Gwynne Shotwell, fortalte i en paneldiskussion under en konference for innovation, hvordan tidlige tests af raketter driver innovationen fremad, hvilket hun mener andre industrier kan lære af.

Shotwell bekræftede også over for SpaceNews, at SpaceX lige nu tester raketter designet til fragt, og at virksomheden er i dialog med forsvaret om mulighederne for koncepterne Starship og Starlink.

Læs også: Raketter kan blive fremtidens pakkebud

Starship er den store raket, som SpaceX er ved at lægge sidste hånd på, og som skal kunne fragte både mennesker og gods til Månen og Mars i løbet af de kommende år, mens Starlink er den enorme konstallation af satellitter, som SpaceX vil sende op i de kommende år for at sikre højhastighedsinternet over hele verden.

- MGC

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere