05.12.2017  |  Branchenyt

Militærdrone sætter hastigheden op

Forskere fra MIT har udviklet en drone, som er drevet af en lille raket, hvilket giver en makshastighed på lige under 1.000 km/t.

Forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en raketdrone til det amerikanske luftvåben, der kan gå hen og blive en af de hurtigste af sin slags på markedet. Det skriver Ingeniøren.

Militærdronen, der har fået navnet ’Firefly’, er ellipseformet og designet til at blive slynget afsted fra kampfly. Herfra kan den flyve med en hastighed på 988 km/t – og holde den fart i cirka tre minutter.

Læs også: Lagerdrone skal forebygge fejl

Firefly er ikke bygget med en motor som de fleste andre droner. I stedet er det en lille raket, der får den cirka ét-kilo tunge drone til at bevæge sig.

For at få raketdronen til at kunne flyve i længere tid bruger de amerikanske forskere en metode, hvor flammen bliver nedkølet, så den brænder langsommere, og dermed holder længere. Hvis forskerne ikke kølede flammen, ville raketdronen kun kunne flyve i få sekunder.

”Du vil normalt ikke bruge en brandslukker på en flamme, men det er lige præcis, hvad vi gør”, siger ph.d. og en af forskerne bag projektet, Tony Tao, til MIT Technology Review i et interview tilbage i august.

MIT AeroAstro forventer, at der vil gå cirka et år før Firefly-dronen vil blive testet på en flyvning.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere