Annonce

Opret nyhed

Med systemet RFly kan små droner læse pakke-tags fra mange meters afstand og på den måde opdage, hvis en pakke er blevet byttet om eller sat forkert. Foto: MIT

Lagerdrone skal forebygge fejl

MIT’s nye lagerdrone kan læse RFID-tags fra flere meters afstand og kan dermed opdage fejl og manglende pakker langt hurtigere end ved manuel scanning. Systemet forventes at kunne forebygge svind og dermed spare virksomheder for milliarder.

LAGER & DISTRIBUTION

Researchafdelingen hos Massachusetts Institute of Technology (MIT) har udviklet en drone, der kan læse pakkers RFID-tags fra flere meters afstand.

Læs også: JD.com efterlyser eksperter inden for dronelevering

Det flyvende scanningssystem, der har fået navnet RFly, betyder, at blandt andet store detailvirksomheder kan blive sparet for fejl på lagrene, da manglende eller fejlplacerede pakker kan blive opdaget langt hurtigere, end medarbejderne ellers selv ville kunne. Og det vil i sidste ende spare virksomhederne for milliardstore tab:

”I 2016 rapporterede foreningen National Retail Federation, at svind løb op i cirka 45,2 milliarder dollars årligt (i USA, red.). Ved at få droner til at løfte opgaven med at lokalisere pakkerne kan denne forskning være med til at løse disse problemer”, siger Fadel Adib fra Sony Corporations gruppe for Media Arts og Sciences, der har været med til at udvikle det nye scanningssystem.

Både sikre og effektive droner
Det har dog ikke været helt nemt at udvikle systemet med de scannende droner. Hovedudfordringen har været, at de autonome droner både skulle opfylde alle sikkerhedskrav, hvilket kun små letvægtsdroner gør i lagerbygninger, og samtidig være store nok til at bære RFID-scannere. To uforenelige faktorer.

Derfor måtte udviklerne tænke kreativt, og det resulterede i, at dronerne nu videresender signaler, der udsendes af en standard RFID-læser, så pakkernes tags bliver læst uden at dronerne rent faktisk bærer scanneren med rundt. Det betyder både, at systemet er sikkert, men også at dronerne kan indgå sammen med de eksisterende RFID-læsere, uden at virksomheder skal skifte til nye tags eller ny scanningssoftware.

Læs også: Ziplines drone til medicinsk levering vinder pris

Læs mere om teknologien bag RFly her, og se en demonstration af scanningssystemet i videoen herunder.

-CHM

Kommentarer
 • | 12.09.17 Søren Møller Sørensen
  Lagerdrone skal forebygge fejl.

  Meget interessant og yderst relevant, hvis man vil være konkurrencedygtig i fremtiden, men der er et men?
  Det fordrer, at virksomheders lagre (lokationer, paller og pakker) samt tilhørende teknologi, alle er installeret med RFID tags, og mon de er det? - Nej vel!
  RFID tags har den egenskab, at de kan læses uden at de er synlige og det kan de "gode gamle" stregkoder ikke !
  Ved ikke hvor mange virksomheder der har været fremme i skoene her og investeret i RFID teknologi og tilhørende logistik, men det er de færreste.
  Man har desværre i alt for mange år hvilet på laurbærerne her og ikke troet at fremtiden kom en dag.
  Nu kommer den med en hastighed, som ingen forventede og man er desværre allerede hægtet af inden den virkelige konkurrence starter.
  Hvorfor tager man ikke de beslutninger som er nødvendige? - og søger rådgivning? Hvis man vil med ind i fremtiden, så haster det nu.

Bring en kommentar

God kommentarskik. Hold en god tone i kommentarerne, undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter. Læg kun link på din kommentar, såfremt det er relevant for debatten. Vær opmærksom på, at debatten modereres af portalens redaktion.

Annonce

Relaterede virksomheder

Relaterede artikler

Annonce

Annonce

Annonce