02.07.2020  |  Lager & distribution

PostNord udvider samarbejde med Coop og bygger nyt stort TPL-lager i Køge

PostNord og Coop udvider samarbejdet med en seksårig TPL-aftale. Det styrkede samarbejde og den øgede e-handel resulterer i, at PostNord bygger nyt stort TPL-lager i Køge.

PostNord og Coop udvider nu et mangeårigt strategisk samarbejde på logistik- og e-handelsområdet med en ny seksårig TPL-aftale.

Læs også: DSV opfører Europas største logistikcenter ved Horsens

Aftalen betyder, at Coop overlader de mange paller og pakker, som danskerne dagligt køber hos coop.dk, til PostNord TPL, der fremover skal stå for logistikken, det vil sige lagring, pakning og levering af volumen-varer såsom havemøbler, trampoliner, cykler og lignende fra netbutikken.

PostNord er i dag Nordens førende TPL-operatører, og den nye aftale er med til at styrke den position.

”Vi er meget glade for aftalen med Coop, der bygger videre på vores mangeårige og gode samarbejde. Som en af Nordens førende TPL-operatører kan vi gå ind i alle led af logistikkæden og optimere processerne til glæde for Coop og ikke mindst de mange kunder, der handler på coop.dk”, siger Håkan Lindberg, direktør for PostNord TPL.

E-handel som aldrig før
Både hos PostNord og Coop kan man mærke den øgede e-handel. Det giver nu grund for at bygge et nyt stort TPL-lager i Køge tæt på, hvor PostNord i forvejen har et af slagsen.

”Danskerne har taget e-handlen til sig som aldrig før. Den øgede aktivitet skal vi naturligvis kunne understøtte, og vi skal være med til at fremtidssikre væksten hos coop.dk. Derfor er det naturligt for os at udvide vores lagerkapacitet, så vi også i fremtiden effektivt kan behandle de store volumener, som vi skal håndtere for Coop og andre af vores TPL-kunder”, siger Håkan Lindberg.

Det nye lager bliver på 35.000 kvadratmeter, og det betyder, at PostNord fremover samlet set råder over cirka 85.000 kvadratmeter TPL-lager i Danmark. Lageret bliver et af Danmarks absolut største, og forventes at være klar til brug i 2021.

Centeret bliver opført og udlejet af Logicenters, der er specialister i udviklingen af bæredygtige logistikejendomme med lavt CO2-udslip og lavt energiforbrug.

Den nye ejendom vil derfor blive opført med stort fokus på bæredygtighed og blive BREEAM-certificeret efter strenge internationale miljø-standarder. Blandt andet vil bygningen blive forberedt til at kunne bære et fuldt solcelleanlæg på taget, som vil kunne dække hele ejendommens energiforsyning.

Læs også: Logistikmarkedet fortsætter opturen til trods for coronakrise

"Vi er glade og stolte over at udvide vores samarbejde med PostNord. Vi ser det som et bevis på, at vi tilbyder attraktive og moderne logistikejendomme i topklasse og er overbeviste om, at PostNord vil trives i det nye anlæg. Aftalen viser samtidig vores fulde kompetencer, idet vi selv vil være entreprenører ved opførelsen af den nye ejendom", siger chef for Logicenters, Matthias Kettelhoit.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere