29.05.2020  |  Lager & distribution

Logistikmarkedet fortsætter opturen til trods for coronakrise

Allerede før covid-19 var markedet for logistikejendomme inde i et momentum, og det ser ud til at fortsætte på trods af krisen. Colliers forventer yderligere et boom, når markedet kommer i gang igen.

”Vi har i en længere periode oplevet en historisk lav tomgang for industri- og logistikejendomme i hele landet. Det har coronakrisen ikke ændret fundamentalt på. Det er stadig de nyere ejendomme, der er i højeste kurs og internethandlen blomstrer fortsat, ovenikøbet med øget styrke under krisen."

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler i Vest- og Sydsjælland

Sådan siger Jacob Widahl, der er erhvervsmægler med speciale i industri- og logistikejendomme hos erhvervsmægleren Colliers.

"Så de virksomheder, der har taget ældre lagerfaciliteter i brug, har kun gjort det af nød, fordi de er brændt inde med nogle varer, der ikke har kunnet afsættes i de fysiske butikker. Det har lagt pres på de eksisterende lagerfaciliteter”, tilføjer han.

Indtil videre har markedet for denne type ejendomme klaret sig fornuftigt gennem krisen, og Colliers har ikke observeret nogen større stigning i opsigelsen af lejemål.

Fokus på effektive forsyningskæder
”Vores kunder (udlejerne) har primært mærket forespørgsler om lejehenstand og lejerabatter fra de mindre aktører, men der har ikke været opsigelser på en større skala. Når markedet kommer i gang igen, vil vi måske opleve en stigning i lagerefterspørgslen generelt, fordi de virksomheder, der har oplevet pladsproblemer, gerne vil undgå det fremadrettet; de vil efterspørge mere fleksibilitet”, siger Jacob Widahl og uddyber:

”Virksomhederne vil formentlig ikke kun fokusere på effektivitet i forsyningskæden, de vil også fokusere mere på øget lagerkapacitet, blandt andet for hurtigt at kunne tilpasse sig udsving i efterspørgslen”.

Colliers vurderer i analysen, at internethandlen vil komme til at påvirke markedet de næste mange år.

Den vil fortsætte med at påvirke mængden af logistikejendomme som sådan, men den vil også influere på, hvilke typer ejendomme der fremover opføres og hvor.

Læs også: Antallet af ledige lager- og industrilokaler er det laveste siden finanskrisen

For eksempel vil der i større byområder – nok primært København – komme efterspørgsel på bynære faciliteter som en konsekvens af endnu mere fokus på den såkaldte last mile delivery.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere