28.05.2020  |  Lager & distribution

Historisk få tomme lagerlokaler i Vest- og Sydsjælland

Vest- og Sydsjælland har nu den laveste andel af udbudte lager- og produktionslokaler i hele landet og i de seneste 13 år, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk.

Trods coronakrisen jagter erhvervslivet i de 12 kommuner i Vest- og Sydsjælland fortsat kvadratmeter. Det fremgår af en ny statistik fra Ejendomstorvet.dk.

Læs også: Stor rift om lagerlokaler i Aarhus

”Udbuddet af lager- og produktionslokaler er faldet fem kvartaler i træk i Vest- og Sydsjælland og lå ved indgangen til andet kvartal på 1,2 procent af de samlede lager- og industriarealer i landsdelen. Det er det laveste niveau siden 2007 og samtidig det laveste niveau i de ni landsdele, vi løbende overvåger”, fortæller analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

”Vi har længe oplevet en meget stor efterspørgsel på lokaler, især tæt på motorvejene, og der er kun blevet bygget meget lidt de senere år. Ringsted ligger midt på Sjælland, og her er nærmest ikke mere at finde, men kommunen er begyndt at sælge grunde i et nyt erhvervsområde. På Lolland-Falster kan Femern-projektet måske få lokale virksomheder til at udbyde kvadratmeter, de måske ikke selv har brug for”, siger Henrik Nikolajsen, partner i Nordicals Sjælland med afdelinger i blandt andet Næstved og Slagelse.

Flere nye lokaler tæt på København
På landsplan er knap 1.500 lagerhaller, logistikejendomme og produktionshaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 134 i Vest- og Sydsjælland – flest i Næstved Kommune med 27 lokaler. Herefter følger Slagelse med 23 og Holbæk med 18. 

I Ringsted har virksomheder på kvadratmeter-jagt blot fire lokaler at vælge imellem og i Vordingborg seks. Syd for Storstrømmen er der kun udbudt 17 lokaler – ni i Guldborgsund, otte i Lolland Kommune.

I Østsjælland – med Køge, Greve og Roskilde som de største erhvervskommuner – ligger udbuddet af lager- og produktionslokaler fortsat over tre procent og dermed markant højere end i Vest- og Sydsjælland.

Læs også: Antallet af tomme lagerlokaler stiger – men ingen grund til panik

Det kan skyldes, at der er bygget meget mere nyt – og ikke altid med lejere på forhånd – i Østsjælland, som ligger tættere på hovedstaden.

- SMF

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere