09.05.2019  |  Lager & distribution

PostNord tester samme-dag-levering

Hvis du bestiller en taske hos Neye inden kl. 14, så har du nu mulighed for at få den leveret samme dag direkte hjem. Det er PostNord, der står bag initiativet i et forsøg på at teste leveringformen på det kommercielle marked.

PostNord starter samme-dag-levering op i samarbejde med taskekæden Neye. Bestiller forbrugerne en vare i Neyes webshop inden kl. 14.00, kan de få den leveret samme aften på deres bopæl mellem kl. 17.30 og 21.30. Det nye initiativ skal teste om leveringsformen er holdbar.

Læs også: ’Dyre og dårlige’ Postnord angribes af nyt leveringssamarbejde

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Samme-dag-levering er noget, mange i e-handelsbranchen taler om, og nu vil vi teste af, om der er et kommercielt marked for den lynhurtige leveringsform. Derfor leder vi i øjeblikket efter netbutikker, som vil være med i en test, og vi er glade for, at Neye som de første er gået med om bord”, siger Stine Sander, der er chef for eCommerce & Logistics hos PostNord i Danmark.

PostNord håber, at flere netbutikker vil være med, så testen også kan vise, om der er typer af brancher, hvor sammedagslevering er særlig attraktivt. Testperioden løber frem til sommeren 2019.

I fremtidens ånd
Initiativet får rosende ord med på vejen af administrerende direktør i nethandelsorganisationen FDIH, Niels Ralund.

”Det er rigtig, rigtig positivt, at PostNord kaster sig over samme-dag-levering, for vi ved, at hurtig levering er noget, som kunderne efterspørger. Derfor forventer og håber jeg også, at PostNord vil implementere det som en fast service, når testperioden slutter. Det er fremtiden, hvis vi skal klare os i den globale konkurrence, hvor samme-dag-levering er en prioritet”, siger han til foreningens hjemmeside.

Det bliver bakket op af Brian Andersen fra Matas, som i samarbejde med Burd Delivery har tilbudt samme-dag-levering i knap et år.

”Produktet spiller selvfølgelig en rolle for, om kunderne vil have det med det samme, men prisen betyder klart mest. Kunderne vil simpelthen ikke betale ekstra for det, så det skal man være opmærksom på", siger han til fdih.dk.

Stadig mulighed for andre leveringsmetoder
Det er dog også fortsat muligt at vælge at få produktet leveret hjem dagen efter, til nærmeste udleveringssted eller til afhentning i en NEYE-butik, hvis kunden foretrækker det.

”Tidligere var vores kunder fint tilfredse med at få varen leveret efter nogle dage. Men vi kan tydeligt mærke, at efterspørgslen nu går mod, at man vil have sine varer leveret i morgen – og gerne før. Derfor synes vi, det er både oplagt og spændende at teste samme-dag-levering med PostNord for at se, om der er et marked for det blandt vores kunder”, siger Chief Digital Officer hos Neye, Jacob Breinholst, til fdih.dk.

Muligheden tilbydes i første omgang til kunder, der bor i Storkøbenhavn og et omkringliggende område fra Køge i syd, over Roskilde i vest og til Nivå i nord.

Læs også: Både hårde og bløde værdier skal bringe Burd fremad

I dag kan netbutikker indlevere varer hos PostNord frem til kl. 22 med levering den følgende dag. Det giver mulighed for, at man som forbruger kan lægge sin bestilling sent og få den leveret allerede fra næste morgen. PostNords test skal blandt andet vise, om der er efterspørgsel efter og betalingsvillighed til at få varerne leveret endnu hurtigere.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere