09.04.2019  |  Strategi & ledelse

PostNord skifter topchef - der skal mere fart på omstillingen

Håkon Ericsson er blevet fyret og Annemarie Gardshol udpeget som ny konstitueret koncernchef i PostNord. Det trængte postselskab vil fokusere på et højt omstillingstempo for at kunne overleve i en konkurrencepræget branche, hvor brev- og pakkemarkedet gennemgår store forandringer.

Brev- og pakkemarkedet gennemgår store forandringer. Det svensk-danske postselskab PostNord har brug for at omstille sig fra faldende brevmængder til et voksende pakkemarked. Derfor har bestyrelsen valgt at udskifte på ledelsesniveau.

Læs også: Danmark bag nyt stort PostNord-underskud

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Den nu tidligere koncernchef Håkon Ericsson har derfor fået en fyreseddel. Han bliver med øjeblikkelig virkning erstattet af den hidtidige chef for PostNord Sverige, Annemarie Gardshol.

”Tempoet i PostNords omstillingsarbejde er som følge af accelererende markedsændringer nødt til at stige endnu mere”, siger Christian Jansson, bestyrelsesformand i PostNord, og fortsætter:

”Samtidig skal der fokuseres endnu mere på kernevirksomheden i de enkelte lande, fordi det er afgørende for at kunne opfylde kundernes behov og sikre langsigtet lønsomhed. Bestyrelsen og Håkan Ericsson er derfor i fællesskab nået frem til, at tiden er inde til et nyt lederskab i PostNord”.

Svensk CEO-kvinde skal lede omstillingen
Annemarie Gardshol tiltræder som konstitueret koncernchef i dag. Hun fortsætter samtidig i sin nuværende stilling som administrerende direktør i PostNord Sverige.

”Den nye ledelse vil nu meget hurtigt i samarbejde med bestyrelsen udarbejde en plan for gennemførelse af de nødvendige omstillinger. Det er vores ambition at fortsætte med at styrke vores førende position i Norden”, hun.

Derudover bliver ledelsesgruppen ændret med en ny konstitueret CFO, Lena Larsson, som har arbejdet som Head of Group Business Control, fordi den nuværende CFO, Gunilla Berg, også forlader organisationen.

”Gunilla Berg har ydet en vigtig indsats i PostNord i en periode, der var kritisk for virksomheden, og PostNord takker hende for hendes store indsats”, siger Christian Jansson.

Læs også: ’Nærbokse’ skal sikre nemmere afhentning af PostNord-pakker i Danmark

Bestyrelsen indleder nu en bred rekrutteringsproces med det mål at have fundet en ny permanent koncernchef og CFO senest ved årsskiftet.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere