26.03.2019  |  Lager & distribution

’Nærbokse’ skal sikre nemmere afhentning af PostNord-pakker i Danmark

PostNord vil gøre det nemmere at hente pakker via en ny stribe pakkebokse, der har fået navnet Nærbokse, og som inden udgangen af 2020 skal opstilles tæt på folks boliger over hele landet. Boksene skal kunne bruge af alle pakkedistributører.

PostNord og SwipBox har en vision for pakkebokse i Danmark. Inden udgangen af 2020 er målet, at der skal opstilles bokse i hele landet. Det gigantiske netværk af pakkebokse bliver åbent, så alle pakkedistributører har mulighed for at levere pakker via boksene.

Læs også: Dansk Supermarked klar med pakkeløsning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Visionen er at gøre det enkelt og bekvemt for danskerne at hente pakker, helt tæt på, hvor de bor og færdes. Sammen med en stærk partner bygger vi nu fundamentet for fremtidens netværk af pakkebokse, som skal give et markant løft til e-handlen og gøre hverdagen lettere for danskerne i alle dele af landet", siger Peter Kjær Jensen, der er adm. direktør i PostNord Danmark.

De nye bokse placeres hos grundejer- og boligforeninger, ved offentlig trafik og hos den lokale tankstation mv., og skal dække alle dele af landet – fra land til by. Boksene får navnet Nærboks.

Åbnes med en app
Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. Det er SwipBox, der har udviklet boksene, som er batteridrevne, og kan let placeres, uden at der fx skal tænkes på strøm eller internetforbindelse.

”Nærboks skal være danskernes nye pakkeboksnetværk. Nærboks er et helt nyt koncept, der - som navnet indikerer - gør det muligt at levere pakker helt tæt på danskernes bopæl. Vi bygger netværket på den nyeste teknologi, der gør det muligt at etablere en helt ny pakkeboksinfrastruktur, hvor antallet af bokse er langt større, end man hidtil har set”, siger adm. direktør i SwipBox, Allan Kaczmarek.

I første omgang skal et pilotprojekt med 200 bokse i Kolding i de kommende seks måneder give input til udrulningen af projektet. Piloten i Kolding skal bl.a. teste og forbedre Nærboksens funktionalitet og brugervenlighed.

Læs også: Voksende nethandel giver flere postbutikker

Det nye netværk drives af selskabet Nordic Infrastructure, som SwipBox og PostNord ejer i fællesskab. Nordic Infrastructure drives som et åbent pakkenetværk, hvilket betyder, at alle pakkedistributører kan levere pakker i en Nærboks. Under pilotprojektet kan man hente pakker fra PostNord og DHL.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere