03.08.2021  |  Sourcing

Pap tager over for plast i Zalandos emballage

Inden 2023 vil Zalando have udfaset al brugen af engangsplastik. Som led i den udvikling går e-handelsgiganten i løbet af det næste år over til at bruge FSC-certificeret papir og genbrugspapir i sin emballage frem for den genanvendte plast, der ellers er blevet brugt.

I 2020 brugte tyske Zalando 53.000 ton emballagemateriale. På grund af virksomhedens grønne indsats de seneste år formåede Zalando at have 87 procent af de 53.000 ton komme fra genbrugte materialer, mens 99 procent af deres emballage i 2020 var genanvendeligt.

Men nu tager nethandelsgiganten endnu et skridt på vejen mod en cirkulær virksomhedsdrift ved at udfase brugen af plast i deres emballage. Målet er at udskifte alle plastposer med papirposer inden udgangen af første kvartal 2022.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk retursystem for emballage kommer et skridt tættere på

”Vi ser konstant på nye, mere bæredygtige materiale-alternativer og metoder til at gøre vores emballage kvalificeret til cirkulære systemer. Bæredygtighed har ingen målstreg. Vi kan altid forbedre og udfordre os selv. Derfor udvikler vi konstant nye emballagealternativer, der giver den bedst mulige beskyttelse af varerne og samtidig lever op til vores bæredygtighedskrav”, siger Masood Choudhry, der er vicepræsident for logistik hos Zalando, i en pressemeddelelse.

Overgangen til genanvendeligt pap betyder også, at kunder fremover modtager deres varer i brune papkasser i stedet for de traditionelt hvide kasser, som Zalando-kunder ellers er vant til. De brune papkasser er stadig lavet af 100 procent genbrugspap, vandbaseret blæk og lim lavet af vegetabilsk stivelse, ligesom de hvide var.

Læs også: Ny tendens: Flere og flere brands tilføjer CO2-info på deres emballage

Den nye emballage bliver indført i alle 20 lande, hvor modevirksomheden opererer, efter at være blevet testet i tre måneder i Sverige med gode resultater.

Zalando er dog ikke færdig med at udvikle emballage til fremtiden, fremhæver Masood Choudhry. Allerede nu er virksomheden i gang med et eksperiment til sine secondhand varer, som måske vil blive leveret i emballage lavet af 30 procent græs i fremtiden.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere