På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav
82% af virksomheder er bekymret for, om deres nuværende databeskyttelsesløsning er nok. 62% frygter, at deres systemer ikke kan håndtere mål- og ransomware. 67% mener ikke, at de kan gendanne kritisk data, hvis de bliver angrebet. Usikkerheden omkring IT-sikkerhed er stor i erhvervslivet, viser ny undersøgelse fra Dell Technologies.
På blot fire år er mængden af data, som virksomheder håndterer, tidoblet fra 1,45 petabyte i 2016 til 14,6 petabyte i 2020. Det fortæller Dell Technologies’ seneste Global Data Protection Index-rapport, som udkom i september. Det stiller højere krav til databehandlingen, især når virksomheder samtidig implementerer nye teknologier som cloudservere, kubernetes containere, kunstig intelligens og maskinlæring.
Ifølge de 1.000 adspurgte it-ansvarlige i undersøgelsen er manglen på databeskyttelsesløsninger til nye teknologier er i top-3 over udfordringer hos virksomhederne, mens 63 procent svarer, at teknologi udgør en risiko for deres databeskyttelse.
Usikre nedlukninger
Indenfor det seneste år har 45 procent af virksomhederne oplevet uventet nedetid på systemerne, men 30 procent fortæller, at de har oplevet datatab. Men det er næsten det dobbelte antal firmaer, som ikke har tiltro til sine egne IT-sikkerhedssystemer.
Undersøgelsen viser, at 82 procent af de adspurgte virksomheder er bekymrede for, om deres nuværende databeskyttelsesløsninger kan sikre dem mod fremtidens udfordringer og forandringer. Samtidig svarer 62 procent, at de er usikre på om deres virksomheds sikkerhedssystemer er i stand til at håndtere truslerne fra mal- og ransomware.
Læs også: Hjemmekontorer udfordrer virksomheder på IT-sikkerheden
Til det kommer, at 74 procent er enige i, at de er mere eksponeret for datatab som resultat af hjemmearbejde, som har været meget udbredt under de coronaforårsagede nedlukninger.
“Virksomhederne har et øget fokus på cybersikkerhed, og vi ved, at mange satte alle sejl ind for at skabe bedre sikkerhed under sundhedskrisen – særligt i forbindelse med hjemmearbejde. Derfor er det overraskende, at virksomhederne ikke har mere tiltro til deres sikkerhedsløsninger,” fortæller Michael Berg, der er Advisory System Engineer hos Dell Technologies Danmark.
Altødelæggende datatab
I undersøgelsen har to ud af tre virksomheder vurderet, at de kan gendanne deres kritiske data, hvis de bliver udsat for et angreb.
“Vores undersøgelse viser dermed også, at der er mange facetter i udfordringen af databeskyttelse. Data er for mange virksomheder et konkurrenceparameter, og det kan være altødelæggende, hvis data ikke kan genoprettes efter et cyberangreb. Derfor kræver det en massiv indsats hos virksomhederne, hvis de skal sikre deres data, men også overholde gældende lovgivning som for eksempel GDPR,” afslutter Michael Berg.
- KCP