21.05.2021  |  Sourcing

På rekordtid står EU-nødlager af værnemidler klar i Danmark

EU har oprettet ti nødlagre rundt omkring i EU, så der er værnemidler klar til lande, der bliver hårdt ramt af corona. Nødlagrene, hvoraf et af dem ligger i Danmark, er blevet sat op på rekordtid og netop åbnet.

”Helt fra starten af pandemien var det tydeligt at se, at alle europæiske lande manglede værnemidler. Et robust EU-lager med værnemidler i Danmark løfter derfor en vigtig opgave, så vi internt i Europa kan hjælpe hinanden, når vi rammes af en pandemi som COVID-19”, fortæller Lisbet Zilmer-Johns, der er direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed om hvorfor ti nødlagre er blevet sat op i hele EU.

I Greve er det ene af de ti lagre åbnet og i den kommende tid kommer yderligere millioner af andre værnemidler til lageret i Greve, der alle er essentielle i håndteringen af coronapandemien.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har i tæt samarbejde med Region Hovedstaden fået etableret nødlageret, hvor Region Hovedstaden skal stå for driften de kommende syv år.

”Region Hovedstaden har vi på rekordtid fået lageret klar, og vi kan nu sende millioner af værnemidler afsted. Det er et kæmpe skridt fremad for forsyningssikkerheden, i forhold til den kritiske situation vi stod i sidste forår”, siger Lisbet Zilmer-Johns i en pressemeddelelse.

Danmark har modtaget en stor EU-bevilling til at holde værtskab for EU-nødlageret for en syvårig periode frem til august 2027. EU-nødlagrene omfatter forskellige værnemidler, hvor lageret i Danmark vil indeholde 6,3 mio. stk. beskyttelseskitler, 1,1 mio. stk. åndedrætsværn, 3,3 mio. stk. ansigtsvisirer, 28,9 mio. stk. mundbind og ca. 100 mio. stk. beskyttelseshandsker.

Læs også: Droner leverer coronatester og masker til skotterne

”Indkøb og fordeling af værnemidler har aldrig været vigtigere for vores ansatte og borgerne. Forsyningssikkerhed er kodeord. Derfor er jeg både glad og stolt over det store arbejde, vi i Region Hovedstaden har lavet sammen med Styrelsen for Forsyningssikkerhed. At vi er nået hertil på den korte tid, er samtidig en kæmpe anerkendelse - både af vores fagligt dygtige indkøbere, lagermedarbejdere og administrative stabe, som har knoklet for at gøre det her til virkelighed, og af det velfungerende samarbejde, vi har med styrelsen”, udtaler en stolt Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Regions Hovedstaden.

Nødlagrene er under EU-Kommissionens råderet, hvor europæiske lande, som er stærkt udfordret af sundhedskriser, herunder COVID-19, kan anmode om hjælp gennem EU’s katastrofekoordinationscenter (ERCC) i Bruxelles. 

De operative nødlagre ligger i Rumænien, Tyskland, Grækenland, Belgien og Danmark. De øvrige lagre, der er under etablering, er placeret i Ungarn, Slovenien, Holland, Sverige og endnu et i Tyskland.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere