På rekordtid står EU-nødlager af værnemidler klar i Danmark

EU har oprettet ti nødlagre rundt omkring i EU, så der er værnemidler klar til lande, der bliver hårdt ramt af corona. Nødlagrene, hvoraf et af dem ligger i Danmark, er blevet sat op på rekordtid og netop åbnet.

Nødlagrene er under EU-Kommissionens råderet, hvor europæiske lande, som er stærkt udfordret af sundhedskriser, herunder COVID-19, kan anmode om hjælp gennem EU’s katastrofekoordinationscenter (ERCC) i Bruxelles. Arkivfoto..

21.05.2021

SCM.dk

”Helt fra starten af pandemien var det tydeligt at se, at alle europæiske lande manglede værnemidler. Et robust EU-lager med værnemidler i Danmark løfter derfor en vigtig opgave, så vi internt i Europa kan hjælpe hinanden, når vi rammes af en pandemi som COVID-19”, fortæller Lisbet Zilmer-Johns, der er direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed om hvorfor ti nødlagre er blevet sat op i hele EU.

I Greve er det ene af de ti lagre åbnet og i den kommende tid kommer yderligere millioner af andre værnemidler til lageret i Greve, der alle er essentielle i håndteringen af coronapandemien.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed har i tæt samarbejde med Region Hovedstaden fået etableret nødlageret, hvor Region Hovedstaden skal stå for driften de kommende syv år.

”Region Hovedstaden har vi på rekordtid fået lageret klar, og vi kan nu sende millioner af værnemidler afsted. Det er et kæmpe skridt fremad for forsyningssikkerheden, i forhold til den kritiske situation vi stod i sidste forår”, siger Lisbet Zilmer-Johns i en pressemeddelelse.

Danmark har modtaget en stor EU-bevilling til at holde værtskab for EU-nødlageret for en syvårig periode frem til august 2027. EU-nødlagrene omfatter forskellige værnemidler, hvor lageret i Danmark vil indeholde 6,3 mio. stk. beskyttelseskitler, 1,1 mio. stk. åndedrætsværn, 3,3 mio. stk. ansigtsvisirer, 28,9 mio. stk. mundbind og ca. 100 mio. stk. beskyttelseshandsker.

Læs også: Droner leverer coronatester og masker til skotterne

”Indkøb og fordeling af værnemidler har aldrig været vigtigere for vores ansatte og borgerne. Forsyningssikkerhed er kodeord. Derfor er jeg både glad og stolt over det store arbejde, vi i Region Hovedstaden har lavet sammen med Styrelsen for Forsyningssikkerhed. At vi er nået hertil på den korte tid, er samtidig en kæmpe anerkendelse - både af vores fagligt dygtige indkøbere, lagermedarbejdere og administrative stabe, som har knoklet for at gøre det her til virkelighed, og af det velfungerende samarbejde, vi har med styrelsen”, udtaler en stolt Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Regions Hovedstaden.

Nødlagrene er under EU-Kommissionens råderet, hvor europæiske lande, som er stærkt udfordret af sundhedskriser, herunder COVID-19, kan anmode om hjælp gennem EU’s katastrofekoordinationscenter (ERCC) i Bruxelles. 

De operative nødlagre ligger i Rumænien, Tyskland, Grækenland, Belgien og Danmark. De øvrige lagre, der er under etablering, er placeret i Ungarn, Slovenien, Holland, Sverige og endnu et i Tyskland.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

09.10.2024SCM.dk

Nyt nordisk samarbejde om forsyningssikkerhed

25.09.2024SCM.dk

Stål og beton med lavere CO2-aftryk lokker – teoretisk set

20.09.2024SCM.dk

Forsyningssikkerhed fordrer først og fremmest forberedelse

11.09.2024SCM.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 3

11.09.2024SCM.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 2

11.09.2024SCM.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online