26.08.2015  |  Strategi & ledelse

Organisationer vil optimere de danske forsyningskæder

Der er penge at hente i en effektiv forsyningskæde og derfor har Dansk Industri og Industriens Fond søsat projektet ”Stram kæden”, der skal forbedre de deltagende virksomheders samarbejde med deres underleverandører.

Tid er som bekendt penge, og stribevis af danske virksomheder kan spare begge dele, hvis de optimerer deres forsyningskæde. Sådan lyder mantraet fra den store brancheorganisation Dansk Industri, der sammen med Industriens Fond har lanceret et projekt, hvor de 20 deltagende virksomheder og deres underleverandører skal gå ind i et tæt, gensidigt samarbejde for at optimere deres forsyningskæde.

Læs også: Din forsyningskæde gemmer et stort potentiale

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Projektet hedder Stram Kæden og meningen er at give deltagerne nogle nye værktøjer til at forbedre deres samarbejde med netop underleverandørerne. Grundlaget kommer blandt andet fra den rapport om produktivitet DI selv udgav i 2013, der blandt andet indeholdt 11 anbefalinger omkring forsyningskædeoptimering.

”Stram Kæden skal omsætte anbefalingerne til reel handling ude i virksomhederne. Danske virksomheder har allerede rebet sejlene i kølvandet på finanskrisen, men vi ved, at der er store gevinster at hente ved at stramme kæden mellem virksomheder og leverandører – til gavn for den danske konkurrenceevne og jobskabelsen i Danmark,” siger adm. direktør i Dansk Industri, Karsten Dybvad.

Læs også: International møbelkæde gør forsyningskæden mere effektiv

En ny undersøgelse foretaget blandt mere end 450 danske virksomheder viser, at over 80 procent af disse vurderer, at samarbejdet med underleverandører er meget vigtigt. Men samtidig mener 60 procent, at der er store barrierer for at udvikle samarbejdet, og disse barrierer vi DI og IF altså forsøge at nedbryde.

”Virksomhederne har lagt mange vigtige opgaver ud til underleverandører de senere år, og store dele af virksomhedernes omkostninger ligger derfor hos underleverandører. Alligevel er der ganske mange af virksomhederne, der endnu ikke aktivt benytter muligheden for at effektivisere samarbejdet med sine underleverandører,” siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech i en pressemeddelelse.

Læs mere på projektets hjemmeside.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere