04.07.2022  |  Produktion

Optimeret maskineri sparer PL-Valves 300.000 kroner om året

Den nyetablerede virksomhed PL-Valves har lært deres nye fræsemaskine godt at kende. Sparring fra DAMRC har betydet, at PL-Valves kan fremstille ventiler hurtigere, mindre støjende og forlænge levetiden på værktøjet i maskinen.

Den nye fræsemaskine var bestilt, men der manglede viden om anvendelse.

Den nyetablerede virksomhed PL-Valves, der fremstiller ventiler og spjæld til hovedsageligt landbaserede fiskefarme, søgte hjælp i et MADE Kickstartprojekt, hvor de fik faglig ekspertise fra DAMRC i samarbejde med Erhvervshus Syd.

I løbet af bare tre måneders arbejde fik ventilproducenten fra Middelfart mange gode resultater:

 ”Vi har på kort tid opnået en lang række gevinster ved at få optimeret vores fræsemaskine. På bundlinjen forventer vi at spare 300.000 kroner om året, fordi fræsemaskinen kører hurtigere, og fordi levetiden på værktøjet er blevet forlænget”, vurderer Finn Nielsen, der er medstifter af PL-Valves.

Læs også: Maersk Tankers søsætter digitalt firma til effektivisering af trampfart

Det var to eksperter fra DAMRC, der udførte såkaldte taptest på fræsemaskinen og drøftede værktøjsholdere, driftparametre, vibrationer og så videre.

Finn Nielsen mener, at PL-Valves med den nye viden nu er ’blevet herre i eget hus’, og det vil altså få omsætningen til at stige.

Et kongeeksempel

Projektets resultater kan være en inspiration for andre, lyder det fra DAMRC:

”PL-Valves projektet er et kongeeksempel på, hvad virksomheder kan opnå af gevinster ved at se på mulige optimeringer – både på en ny maskine eller en, der har kørt i lang tid”, vurderer Charlotte Frølund Ilvig, som er Senior Project Manager i DAMRC. 

I kickstartprojekter kan virksomheder få en forsmag på, hvordan brug af ny teknologi og data kan optimere driften i produktionen.

Tilbuddet er lanceret i et samarbejde mellem MADE, de regionale erhvervshuse og vidensinstitutioner. Kickstartprojekter er finansieret af en bevilling fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere