Odense Robotics StartUp Fund er blandt Europas bedste

Den britiske avis Financial Times har kåret Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Med på listen er Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut.

Odense Robotics StartUp Fund og Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på en prestigefuld liste, som rummer i alt 125 hubs fra 21 lande. Foto: Odense Robotics

18.03.2024

SCM.dk

Financial Times og Sifted har offentliggjort en liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer i samarbejde med analysebureauet Statista. Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på listen, som rummer i alt 125 hubs fra 21 lande. 

”Mange aktører har arbejdet hårdt og længe for at give robot- og dronestartups de bedste betingelser for at vokse som en del af robotmiljøet her i Odense, Danmark. Vi har længe vidst, at vi har et stærkt tilbud med Odense Robotics StartUp Fund og inkubator hos Teknologisk Institut. Med denne nye liste fra Financial Times er det nu officielt, at vi er en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa. Det er en blåstempling af fondens unikke tilbud og resultatet af det stærke samarbejde i det danske robotøkosystem”, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics.

Gennem Odense Robotics StartUp Fund kan robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet få adgang til kapital, unik brancheviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut i Odense. Derudover får de sparring fra blandt andet fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer. Det er en succesfuld opskrift, der gør innovation til forretning.

”Vi ønsker at gøre vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende robotiværksættere. Vi er derfor sammen med vores samarbejdspartnere i Odense Robotics utrolig stolte af denne internationale anerkendelse. At vi kan sætte Teknologisk Instituts robotspecialister og innovationsfaciliteter i spil på en måde, som tiltrækker ikke kun Danmarks bedste robotidéer, men også dem uden for landets grænser, kommer ikke kun de nye virksomheder til gavn, men hele samfundet”, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Læs også: Varslingstjeneste afslører digitale sårbarheder

Mere end 2.000 hubs i Europa er blevet inviteret til at deltage og efterfølgende tildelt en score på baggrund af vurderinger fra alumne, investorer, entreprenører og forskere. Alumne er blevet bedt om at vurdere på baggrund af følgende kriterier: Mentorer, sparring til forretningsudvikling, netværk, funding, infrastruktur og vejledning omkring juridiske spørgsmål.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online