Nyt samarbejde vil spare vindindustrien for millioner af kroner

To af vindindustriens største producenter går sammen om nyt innovationsprojekt, der skal spare industrien for millioner af kroner.

Resultater fra det første projekt, som MHI Vestas og Siemens Gamesa står bag, tyder på store besparelser. PR-foto. .

03.05.2018

SCM.dk

MHI Vestas og Siemens Gamesa indgår nu et samarbejde, der skal spare offshore-industrien for millioner. Med et nyt innovationsprojekt vil de effektivisere havmølleparkerne, så de bliver billigere.

”Fælles standarder for at planlægge og udføre tunge løft vil betyde markante besparelser, øget effektivitet og sikkerhed”, siger CEO Glenda Napier fra Offshoreenergy.dk, som er en klyngeorganisation for den danske off-shore industri. De skal drive det nye vindpartnerskab.

Læs også: Nyt netværk skal se på udfordringer for vindmølletransport

Foruden de to vindgiganter består samarbejdet af en række andre store spillere og underleverandører. Sammen vil de finde fælles løsninger, der skal gavne hele branchen.

”De nye guidelines forener læringen om tunge løft fra mere end 80 procent af alle verdens havmøller. Den samlede erfaring fra industrien er unik og afgørende vigtig for at sikre, at fremtidens havmølleparker bliver installeret effektivt, sikkert og til en lavere pris”, forklarer Glenda Napier

Mange af projekterne er fortsat på tegnebrættet, men resultaterne fra det første afsluttede innovationsprojekt ser ifølge Torben Hvid Larsen, Senior Vice President, CTO Technology and Sourcing i Vestas Offshore Wind, lovende ud. De bekræfter, at samarbejdet vil sænke omkostningerne, fortæller han.

Mere effektive vindmølleparker i fremtiden 
I offshore-industrien er skiftende vejrforhold, forskellige skibe og havne nogle af de forhold, der skal tages i betragtning, før man påbegynder et nyt havmøllepark-projekt. Og alt efter hvor gode disse forhold er, vil besparelsen variere fra projekt til projekt.

Men ved en installation af en 500MW havvindpark vil besparelsen lande på omtrent en million euro. De nye guidelines betyder nemlig at processen bliver effektiviseret og vejrvinduerne bliver bedre udnyttet.

”Det er kun i offshore-vindindustrien, hvor man på daglig basis foretager løft af adskillige hundrede tons over vand. Ved at samarbejde udvikler vi en stærk, fælles kompetence og erfaring. Vi deler best practice og gør sammen installation af offshorevind mere effektiv”, siger Head of Offshore Concepts & Solutions for Siemens Gamesa Renewable Energy, Jesper Møller.

Og ifølge Offshoreenergy.dk vil det tværfaglige samarbejde med tiden også kunne gavne andre områder.

Læs også: Verdens første autonome shippingvirksomhed på vej

”Jeg er overbevist om, at vi blot har set den første af mange gevinster. Vi skal konkurrere om at producere de bedste turbiner og på den bedste teknologi. Resten kan vi principielt godt samarbejde om, da det er til gavn for alle at drive LCoE (Levelized Cost of Energy, red.) ned”, siger Torben Hvid Larsen.

- EST

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

22.11.2024SCM.dk

Industrispecialist opkøber endnu en værktøjs-aktør

21.11.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Ny samarbejdsaftale mellem WELAND Solutions og Hans Schourup A/S

21.11.2024SCM.dk

Logistikleverandør bruger AI i stort samarbejde med nøgleaktører

20.11.2024SCM.dk

26 millioner skal hjælpe endnu flere virksomheder med grøn omstilling

19.11.2024GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Få styr på dine emballagedata med GS1Trade Packaging

18.11.2024SCM.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

18.11.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Daarbak Redoffice valgte Slimstock Nordic som partner inden for Supply Chain

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online