03.05.2018  |  Branchenyt

Nyt samarbejde vil spare vindindustrien for millioner af kroner

To af vindindustriens største producenter går sammen om nyt innovationsprojekt, der skal spare industrien for millioner af kroner.

MHI Vestas og Siemens Gamesa indgår nu et samarbejde, der skal spare offshore-industrien for millioner. Med et nyt innovationsprojekt vil de effektivisere havmølleparkerne, så de bliver billigere.

”Fælles standarder for at planlægge og udføre tunge løft vil betyde markante besparelser, øget effektivitet og sikkerhed”, siger CEO Glenda Napier fra Offshoreenergy.dk, som er en klyngeorganisation for den danske off-shore industri. De skal drive det nye vindpartnerskab.

Læs også: Nyt netværk skal se på udfordringer for vindmølletransport

Foruden de to vindgiganter består samarbejdet af en række andre store spillere og underleverandører. Sammen vil de finde fælles løsninger, der skal gavne hele branchen.

”De nye guidelines forener læringen om tunge løft fra mere end 80 procent af alle verdens havmøller. Den samlede erfaring fra industrien er unik og afgørende vigtig for at sikre, at fremtidens havmølleparker bliver installeret effektivt, sikkert og til en lavere pris”, forklarer Glenda Napier

Mange af projekterne er fortsat på tegnebrættet, men resultaterne fra det første afsluttede innovationsprojekt ser ifølge Torben Hvid Larsen, Senior Vice President, CTO Technology and Sourcing i Vestas Offshore Wind, lovende ud. De bekræfter, at samarbejdet vil sænke omkostningerne, fortæller han.

Mere effektive vindmølleparker i fremtiden 
I offshore-industrien er skiftende vejrforhold, forskellige skibe og havne nogle af de forhold, der skal tages i betragtning, før man påbegynder et nyt havmøllepark-projekt. Og alt efter hvor gode disse forhold er, vil besparelsen variere fra projekt til projekt.

Men ved en installation af en 500MW havvindpark vil besparelsen lande på omtrent en million euro. De nye guidelines betyder nemlig at processen bliver effektiviseret og vejrvinduerne bliver bedre udnyttet.

”Det er kun i offshore-vindindustrien, hvor man på daglig basis foretager løft af adskillige hundrede tons over vand. Ved at samarbejde udvikler vi en stærk, fælles kompetence og erfaring. Vi deler best practice og gør sammen installation af offshorevind mere effektiv”, siger Head of Offshore Concepts & Solutions for Siemens Gamesa Renewable Energy, Jesper Møller.

Og ifølge Offshoreenergy.dk vil det tværfaglige samarbejde med tiden også kunne gavne andre områder.

Læs også: Verdens første autonome shippingvirksomhed på vej

”Jeg er overbevist om, at vi blot har set den første af mange gevinster. Vi skal konkurrere om at producere de bedste turbiner og på den bedste teknologi. Resten kan vi principielt godt samarbejde om, da det er til gavn for alle at drive LCoE (Levelized Cost of Energy, red.) ned”, siger Torben Hvid Larsen.

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere