Nyt partnerskab skal hjælpe med at genopbygge Ukraine

Danmark og danske virksomheder vil stå klar med hjælp, når de krigshærgede byer i Ukraine skal genopbygges. Sammen med dansk erhvervsliv og fagbevægelsen nedsætter regeringen et partnerskab, som skal se på, hvordan danske virksomheder kan bidrage til genopbygningsarbejdet.

I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. Foto: Dariia Chernenko / 123RF .

13.07.2022

SCM.dk

Ruslands ulovlige invasion af Ukraine har lagt mange dele af landet i ruiner, og omfanget af krigens ødelæggelser stiger dagligt. Derfor er der behov for en bred international indsats i at genopbygge de ukrainske byer og fjerne murbrokker i de ødelagte gader.

”De russiske tropper har trukket et brutalt spor af ødelæggelse efter sig i Ukraine. Derfor ligger der en kæmpe opgave med at genopbygge landet foran os. Her er det afgørende, at vi får erhvervslivet med. De danske virksomheder har meget at byde på, ikke mindst når det kommer til grønne løsninger, og dem skal vi have i spil”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Derfor nedsatte regeringen i juni et offentlig-privat partnerskab, som skal undersøge, hvordan Danmark med fokus på styrkepositioner og ekspertise bedst kan bistå Ukraine i genopbygningsarbejdet.

Det er en indsats, som Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, også har efterspurgt.

Partnerskabet skal blandt andet:

  • Forholde sig til de økonomiske muligheder ved genopbygningsarbejdet og kigge på, hvordan danske virksomheder i samspil med bl.a. internationale fonde, internationale aktører mv. kan bidrage til genopbygningen bedst muligt.
  • Afsøge kommercielle muligheder og rammebetingelser for danske virksomheder ift. den forventede genopbygningsindsats.
  • Undersøge danske virksomheder mulighed for at komme ind på det ukrainske marked og øge samhandlen med Ukraine. Herunder ved at fremme dansk eksport til Ukraine i regi af fx Danmarks Eksportkredit (EKF) og Trade Council.

”Jeg er i forvejen stolt af den støtte, som danske virksomheder har givet Ukraine, og med partnerskabet lægger vi nu sporene til at få styrket de forretningsmæssige relationer mellem Danmark og Ukraine, hvor danske virksomheder kan gøre en positiv forskel i genopbygningsarbejdet for eksemepl på en række af de områder, hvor danske virksomheder er stærke”, siger erhvervsminister Simon Kollerup i samme anledning.

Læs også: Sådan styrker du forsyningskædens robusthed

I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. Men det er intentionen, at hjælpen på sigt også skal omfatte andre dele af Ukraine.

Partnerskabet består af regeringen ved Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, FH og CO-Industri. Øvrige ministerier og organisationer inddrages efter behov.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online