Nyt partnerskab skal hjælpe med at genopbygge Ukraine

Danmark og danske virksomheder vil stå klar med hjælp, når de krigshærgede byer i Ukraine skal genopbygges. Sammen med dansk erhvervsliv og fagbevægelsen nedsætter regeringen et partnerskab, som skal se på, hvordan danske virksomheder kan bidrage til genopbygningsarbejdet.

I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. Foto: Dariia Chernenko / 123RF .

13.07.2022

SCM.dk

Ruslands ulovlige invasion af Ukraine har lagt mange dele af landet i ruiner, og omfanget af krigens ødelæggelser stiger dagligt. Derfor er der behov for en bred international indsats i at genopbygge de ukrainske byer og fjerne murbrokker i de ødelagte gader.

”De russiske tropper har trukket et brutalt spor af ødelæggelse efter sig i Ukraine. Derfor ligger der en kæmpe opgave med at genopbygge landet foran os. Her er det afgørende, at vi får erhvervslivet med. De danske virksomheder har meget at byde på, ikke mindst når det kommer til grønne løsninger, og dem skal vi have i spil”, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Derfor nedsatte regeringen i juni et offentlig-privat partnerskab, som skal undersøge, hvordan Danmark med fokus på styrkepositioner og ekspertise bedst kan bistå Ukraine i genopbygningsarbejdet.

Det er en indsats, som Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, også har efterspurgt.

Partnerskabet skal blandt andet:

  • Forholde sig til de økonomiske muligheder ved genopbygningsarbejdet og kigge på, hvordan danske virksomheder i samspil med bl.a. internationale fonde, internationale aktører mv. kan bidrage til genopbygningen bedst muligt.
  • Afsøge kommercielle muligheder og rammebetingelser for danske virksomheder ift. den forventede genopbygningsindsats.
  • Undersøge danske virksomheder mulighed for at komme ind på det ukrainske marked og øge samhandlen med Ukraine. Herunder ved at fremme dansk eksport til Ukraine i regi af fx Danmarks Eksportkredit (EKF) og Trade Council.

”Jeg er i forvejen stolt af den støtte, som danske virksomheder har givet Ukraine, og med partnerskabet lægger vi nu sporene til at få styrket de forretningsmæssige relationer mellem Danmark og Ukraine, hvor danske virksomheder kan gøre en positiv forskel i genopbygningsarbejdet for eksemepl på en række af de områder, hvor danske virksomheder er stærke”, siger erhvervsminister Simon Kollerup i samme anledning.

Læs også: Sådan styrker du forsyningskædens robusthed

I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. Men det er intentionen, at hjælpen på sigt også skal omfatte andre dele af Ukraine.

Partnerskabet består af regeringen ved Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, FH og CO-Industri. Øvrige ministerier og organisationer inddrages efter behov.

- KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ESG i praksis – bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus

21.02.2025SCM.dk

Salg/marketing og supply chain finder melodien

20.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Sustainability reporting from the soil of Iceland

19.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Nye muligheder med nye krav og standarder

18.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

17.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

17.02.2025Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club 2025

14.02.2025SCM.dk

Truslen om globalt toldkaos ryster forsyningskæder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online