28.01.2019  |  Innovation

Nyt leverings- og afhentningssystem skal fjerne behovet for engangsemballage

UPS, TerraCycle og en stribe andre partnere har samarbejdet om det nye system Loop, der skal genanvende, returnere og håndtere emballage til forbrugsprodukter.

Skræddersyet emballage til hvert brand, der leveres direkte hjem til kunderne og derefter afhentes, renses, genopfyldes og leveres på ny, vil måske i fremtiden gøre op med vores afhængighed af engangsemballage til forbrugsprodukter.

Læs også: Organisk emballage vinder frem

I hvert fald har UPS i samarbejde med nogle af verdens største produktionsvirksomheder, bl.a. Nestlé, PepsiCo, Unilever, The Body Shop og Coca-Cola, og recyclingselskabet TerraCycle udviklet et nyt system til genanvendelse, returnering og håndtering af forbrugernes emballage, som de har givet navnet Loop.

“Loop vil ikke kun reducere mængden af emballage-affald, men vil også forbedre produktoplevelsen og gøre shopping mere bekvemt”, sagde CEO for TerraCycle, Tom Szaky, under præsentationen af systemet på World Economic Forum.

Loop-produkter vil blive leveret og afhentet ved hjælp af et system designet af TerraCycle og UPS, der er det nyeste tiltag i de to organisationers lange partnerskab.

“Innovation er nøglen til alt, som vi gør hos UPS, og vi er begejstrede for at hjælpe TerraCycle med emballagedesign til Loop, og derudover bidrage med afhentning- og leverings service for Loop-kunder”, sagde UPS Chief Sales and Solutions Officer, Kate Gutmann.

Emballage af glas og konstrueret plastik
Den genanvendelig Loop-emballage vil blive lavet af materialer som glas, konstrueret plastik og blandingsprodukter.

UPS Package Design and Test Lab har også allerede foretaget forsendelsestests, for at få indsigt i, hvordan holdbarheden og muligheden for genanvendelse af Loop-nettet kan klare sig gennem UPS’ netværk af højt automatiserede globale distributionsfaciliteter.

“UPS har hjulpet TerraCycle med at designe det indre og det ydre af Loop-nettet på måder, som vi aldrig kunne have gjort selv. Test, foretaget af eksperter fra UPS, har hjulpet os med at give feedback til Loop-partnere pakning af produkter i nettet”, sagde TerraCycles såkaldte Chief Design Junkie, Tiffany Threadgould.

Læs også: Nethandlen stiger - emballageproduktionen skal følge med

Pilottests af Loop-systemet er planlagt i Paris og New York i 2019, hvilket vil hjælpe med at finpudse processen med yderligere feedback fra forbrugerne.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere