12.09.2022  |  Branchenyt

Ny undersøgelse fra Descartes viser: bæredygtige leverancer er en konkurrencefordel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Miljøet bliver et stadig vigtigere spørgsmål for forbrugerne, og kun 38 % mener, at handlen lever op til forventningerne til bæredygtige leveringsalternativer. Hvad gør handelen så for at håndtere bæredygtighed? Ikke tilstrækkeligt ifølge en ny undersøgelse, som er gennemført på vegne af Descartes, der er systemleverandør med løsninger inden for toldbehandling, ruteoptimering og Transport Management.

Undersøgelsen Retailers: Sustainability is Not a Challenge, It’s An Opportunity, gennemført af SAPIO Research på vegne af Descartes, har undersøgt forbrugernes opfattelse af, hvor godt handelen opfylder forventningerne til bæredygtige leverancer. Interviews med 8.013 forbrugere i ni europæiske lande, USA og Canada giver værdifuld indsigt i, hvor afgørende spørgsmålet om bæredygtighed er i købs- og leveringsbeslutninger.

"Den fejl, mange inden for handel gør, er at de betragter bæredygtige hjemmeleveringer som endnu en udfordring fra forbrugerne i stedet for at se det som en mulighed for at tage vigtige markedsandele, reducere leveringsomkostninger og miljøpåvirkning. Undersøgelsen viser, at mange forbrugere foretrækker leverandører, der tilbyder miljøvenlige leveringsalternativer for at reducere miljøpåvirkningen og samtidig reducere leveringsomkostningerne", siger EVP, Industry & Services hos Descartes, Chris Jones.

Miljøpåvirkning er en vigtig faktor i købsbeslutningen
Undersøgelsen viser, at hovedparten af forbrugerne planlægger at handle mere online i fremtiden, og at der er stor interesse for at kunne vælge miljøvenlige alternativer. Kun 27 % af de danske forbrugere mener, at det er rimeligt vigtigt eller meget vigtigt at handle klimasmart, og i fremtiden forventes andelen af danske forbrugere, der handler online, at stige 38-39 %. Ifølge undersøgelsen er det nordiske marked stadig i en modningsfase, når det handler om hjemmelevering. Det betyder, at det kan være en ekstra stor succesfaktor for nordiske forhandlere at satse på miljøvenlige leverancer.

Vil du se hele undersøgelsen? Download Descartes bæredygtighedsrapport 2022 her.

Mere fra Descartes

Descartes

www.descartes.com/da

Descartes hjælper kunder over hele verden gennem løsninger der giver dem adgang til beslutningsstøtte - inden for strategisk ruteplanlægning, transportoptimering og toldhåndtering - som er nødvendig for at sikre fuld synlighed og automatisering i hele forsyningskæden. Descartes løsninger anvendes til planlægning, sporing og opf…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere