02.05.2022  |  SCM 4.0

Ny tænketank giver bud på robotters fremtidige rolle

Hvordan kan robotter være med til at løse manglen på hænder? Det spørgsmål forsøger ny tænketank at besvare, når den samles for første gang til ROBOTBRAG den 5. maj.

ROBOTBRAG-tænketanken. 

Det er navnet på en spritny tænketank, som for første gang samles den 5. maj til ROBOTBRAG 2022 hos Teknologisk Institut i Odense. 

Her vil journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen spørge to af Danmarks førende produktionsvirksomheder, en innovationsdirektør og en repræsentant for de mange danske små og mellemstore virksomheder, hvordan robotter kan være med til at løse manglen på hænder, hvordan vi kan gå nye, mere innovative veje med robotter, og hvordan deres vinderstrategi til indføring af robotter ser ud.

99.000 manglende håndsæt

Mange danske virksomheder mærker allerede i dag, at de har svært ved at tiltrække den tilstrækkelige arbejdskraft, og i 2030 vil der mangle 99.000 faglærte på det danske arbejdsmarked ifølge Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd. Og da de eksisterende medarbejdere ikke bare kan løbe hurtigere og arbejde i længere tid, er der behov for at kunne arbejde smartere og automatisere flere arbejdsopgaver.

”Debatten om fremtidens manglende arbejdskraft og robotteknologi som den mulige løsning skal handle om mere end budgetter, og hvornår robotten er tilbagebetalt. De bedste løsninger kræver nemlig ofte, at man tør tænke og gøre nye ting”, fortæller Kurt Nielsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut, og fortsætter: 

Læs også: Covid-19 sætter yderligere skub i investeringer i softwarerobotter

”Derfor har vi i dagens anledning samlet en ROBOTBRAG-tænketank, så vi sammen kan skabe indsigt, råd og løsninger for fremtiden”.

ROBOTBRAG-tænketanken består af:

  • John Christiansen, Head of R&D Automation hos The LEGO Group
  • Dorte Zacho Martinsen, stifter af SMV360°
  • Peder Nygaard, fabriksdirektør ved VOLA A/S
  • Anne-Lise Høg Lejre, direktør for Produktion & Innovation hos Teknologisk Institut

Opskriften på succesfuld indføring af robotter

Tidligere har forudsætningen for automation været kort tilbagebetalingstid, men en ny virkelighed med mangel på arbejdskraft presser danske virksomheder. Skal vi turde gå nye, mere innovative veje fremfor de sikre hyldevarer? Hvordan går man bedst til opgaven?

Det er nogle af de spørgsmål, som de fire medlemmer skal svare på. Men det bliver ikke bare snak.

”Vi kommer til at bryde med den klassiske form af en paneldebat, som ofte kan være inspirerende, men ikke altid konkret og handlingsorienteret. Derfor vil vi bede hvert tænketanksmedlem om at medbringe to strategiske, men alligevel konkrete råd eller idéer til at lykkes med robotteknologi. Dem vil vi folde ud undervejs og efterfølgende udgive til inspiration”, siger Nynne Bjerre Christensen, som kommer til at svinge taktstokken på sessionen.

Publikum – der får også anledning til at tage del i diskussionen og udvekslingen af idéer – kan efterfølgende gå på opdagelse i det nyeste inden for robotteknologi og droner, da tænketanken samles i anledning af ROBOTBRAG 2022 og DIRA Business. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere