Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

En af verdens kraftigste AI-supercomputer kommer til Danmark og sætter danske virksomheder og udvikling på verdenskortet. Teknologien spænder bredt og kan hjælpe med at forstærke danske styrkepositioner inden for alt fra life science til den grønne omstilling.

Med den nye supercomputer er Danmark blevet endnu mere central i udviklingen af nye innovative løsninger. Foto: 123rf.com

05.07.2024

SCM.dk

Den teknologiske udvikling buldrer afsted – og her er Danmark ingen undtagelse. Nye teknologiske løsninger fra danske virksomheder er allerede i høj kurs på den globale scene. Og med den nye supercomputer er Danmark kun blevet endnu mere central i udviklingen af nye innovative løsninger. For dansk erhvervsliv og forskning får nemlig muligheden for at være helt fremme, når det kommer til at benytte den nye teknologi, som supercomputeren leverer.  

I forbindelse med etableringen af AI-supercomputeren i Danmark, og samarbejdet med NVIDIA, afholdes en konference hos Novo Nordisk Fonden, hvor AI-eksperter fra den offentlige og private sektor vil præsentere mulige projekter for computeren. Her vil NVIDIAs vicepræsident for sundhed, Kimberly Powell, fortælle om supercomputerens potentialer inden for sundhed.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Danmark skal også i fremtiden være verdensførende på banebrydende forskning og have en konkurrenceevne helt i top. Det kræver et stålsat blik på nye muligheder for at spille danske styrkepositioner endnu bedre. Derfor er det en fjer i hatten til Danmark og til vores forskningsmiljø, at vi kan tiltrække en af verdens kraftigste AI-supercomputere. For det giver vores forskere en kæmpe fordel i arbejdet med at udvikle nye teknologier. Supercomputeren er et power tool, der rummer store kommercielle potentialer for alt fra nye sundhedsteknologier til og den grønne omstilling. De potentialer skal vi udnytte til at sikre, at det er danske løsninger, der løser fremtidens udfordringer”.

Uddannelses – og forskningsminister Christina Egelund:
”Perspektiverne i den nye AI-supercomputer er kæmpestore. Danske forskere og virksomheder vil få en unik adgang til computerkraft og software i en skala, som vi ikke har i dag. Den nye AI-supercomputer kan bidrage til, at forskning omsættes langt hurtigere til innovation og løsninger på store samfundsproblemer inden for for eksempel klima, rum og sundhed. Det er derfor et kæmpe scoop, at vi får en supercomputer af denne kaliber i Danmark, og det viser netop, at Danmark bliver valgt, fordi dansk forskning er i så høj kurs internationalt”.

Læs også: Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre:
”Danmark har et stærkt digitalt udgangspunkt, men det er vigtigt, at vi fortsat griber mulighederne inden for digitalisering og særligt kunstig intelligens. Det sikrer, at vi forsat kan skabe vækst, velfærd og finde løsninger på vores store fælles udfordringer som klima og sundhed. Supercomputeren giver rigtig gode forudsætninger for, at vi kan skabe nye løsninger på vores fælles udfordringer”.

Kilde: Erhvervsministeriet

/ PiB

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025SCM.dk

IT-trusselsbilledet er fortsat på et konstant højt niveau

20.02.2025SCM.dk

Stor donation styrker AU’s forskning i digitale tvillinger

04.02.2025SCM.dk

Ny rapport: GenAI-revolution sender virksomheders klimaaftryk i vejret

04.02.2025SCM.dk

Nyt højteknologisk udstyr skal forbedre overfladebelægninger

03.02.2025SCM.dk

Brintrør til Tyskland rykker tættere på virkelighed

03.02.2025SCM.dk

Danskernes onlinehandel nåede nye højder i december

31.01.2025SCM.dk

Cybersikkerhed og cyberrisici vil præge verdens virksomheder i 2025

29.01.2025AGR

Sponseret

Bliv Klar til Fremtidens Forsyningskæde: Indsigt og Strategier til 2025

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online