29.06.2022  |  Innovation

Ny software tilbyder højere gennemsigtighed i grænseoverskridende forsyningskæder

Konstant voksende krav til kvalitet og bæredygtighed har ført til, at industrier fokuserer mere intensivt på forsyningskædens gennemsigtighed og sporbarhed. Virksomheden Holocene tilbyder en AI-drevet software (SaaS), der sætter kunder i stand til at optimere grænseoverskridende forsyningskædeprocesser.

Hvordan kan grænseoverskridende forsyningskæde gøres mere stabil, gennemsigtig og forudsigelig? Den Berlin-baserede virksomhed Holocene har arbejdet på at finde løsningen på dette mangefacetterede problem. Et problem, som involverer overholdelse af forskellige handelsaftaler, regler og toldklassificeringer, og der alle er under konstant forandring.

Virksomheder bruger mange forskellige kilder og hyrer ofte eksperter til at holde sig ajour med disse ændringer. Transportkunder udarbejder ofte manuelt dokumenter, der desværre er baseret på forældede regler og på ofte upålidelige informationer, som kommer fra personale i forskellige afdelinger under ekstremt tidspres. I værste fald kan vigtige forsendelsesdokumenter være ufuldstændige eller forkert udfyldt.

"Vores Holocene-software er baseret på state-of-the-art cloud- og AI-teknologier", siger Romain Fayolle. "Det betyder, at vi kan sikre, at vores kunder sikkert kan overholde handelsbestemmelser og strømline deres proces til oprettelse af dokumenter."

Læs også: Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

Hans team omfatter forsyningskæde-, logistik- og teknologiingeniører, som er rådgivet af eksperter i overholdelse af handel. Beam, der er start-up inkubatoren for BEUMER Group, også baseret i Berlin, gav stifterne økonomisk støtte.

Da Holecenes løsning er en plug-and-play-løsning, kan kunderne koble den til deres ERP-systemer med næsten ingen it-indsats, hvilket sparer dem for omkostninger og giver dem fleksibilitet og fordelene ved nem håndtering.

Kunden kan uploade alle spredte, manuelt oprettede handels- og toldinstruktioner til Holocene. Softwaren konverterer derefter disse til digitaliserede, standardiserede og handlingsrettede forretningsregler gemt i en sikret database, som kun kundens forsendelsesteam har adgang til.

Læs også: Nye krav fra EU betyder nye processer for toldhåndtering

Holocene-softwaren kontrollerer automatisk forsendelsesdokumenter for overensstemmelse med handelsbestemmelser, såsom importafgifter, importlicenser og krav til eksporttilladelser, intern beskatning og tekniske overensstemmelseserklæringer i 191 lande.

Den opdaterer automatisk politikkerne og giver de ansvarlige medarbejdere besked, hvis der skulle ske ændringer. Softwaren giver anbefalinger, hvis en ændring påvirker forsendelsesdokumenterne og giver advarsler, hvis reglerne ikke kan overholdes. Det udelukker også problemer med toldbehandling på destinationen.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere