18.05.2022  |  IT

Nye krav fra EU betyder nye processer for toldhåndtering

Igennem flere etaper ændrer rammerne sig for Union Customs Code på tværs af Europa, og dermed hvordan virksomheder indsender toldangivelser til toldmyndighederne.

Der er i øjeblikket en forandringsproces i gang for, hvordan virksomheder i hele Europa indsender toldangivelser til toldmyndighederne. Det er derfor vigtigt at forberede sig på de ændringer, der vil ske inden for rammerne af UCC (Union Customs Code) og det sker i flere etaper i Danmark.

”Vi står klar med velafprøvet funktionalitet til håndtering af eksport, import, håndtering af toldoplag og oprettelse af nødvendige toldangivelser i ét system. Vi følger udviklingen tæt, og vores lokale toldeksperter er klar til at diskutere ændringerne og besvare eventuelle spørgsmål”, siger Ghassan Rassoul, der er nordisk produktchef hos Descartes. Virksomheden leverer løsninger inden for toldhåndtering, ruteoptimering og transportstyring.

Det nuværende importsystem lukkes, når anden del af importsystemet går i drift. Første del af importsystemet blev sat i drift den 1. juli 2021.

Læs også: Med intelligent told-løsning vil Huawei lette og sikre handel

Anden del skulle have været klar ultimo 2022, men den 05/04/2022 meddelte Toldstyrelsen, at det blevet forsinket. 

”Ændringerne berører ikke kun toldmyndighederne. På sigt skal alle virksomheder, der indsender toldangivelser i Danmark, skifte til Toldstyrelsens system DMS. Derfor opfodrer vi til, at man holder øje med udviklingen, da større krav til data kan være komplekst og tidskrævende for danske virksomheder, som beskæftiger sig med import, eksport og forsendelser”, siger Ghassan Rassoul og fortsætter:

”Anbefaling er, at man booker/adviserer sine interne IT & administrative ressourcer allerede nu og ikke venter med at finde ud af, hvilke justeringer der skal laves”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere