11.07.2022 | SCM 4.0
Ny software frigør op til 80 pct. af tiden brugt på opsætning af robotceller
OnRobot har præsenteret en banebrydende software, D:PLOY, der gør det muligt at automatisere store dele af den programmering, der normalt kræves, før en robotløsning går i drift industrien.
OnRobot har allerede taget forskud på den nye måde at programmere robotløsninger på i sin nye palleteringsløsning OnRobot Palletizer, som blev præsenteret på robotmesserne Automate og Automatica, henholdsvis i Detroit og München. Foto: OnRobot
80 procent af den tid, som robotforhandlere og systemintegratorer bruger på at installere robotløsninger, kan frigøres med softwareautomation. Det var den klare besked, europæiske robotforhandlere fik under eventet OnRobot Partner Summit i Odense.
”Med D:PLOY gør vi markedet for automatisering mange gange større ved at gøre det meget hurtigere at få en robotløsning i drift. Softwaren gør det meget mere overkommeligt også for mindre virksomheder og organisationer at realisere et automationspotentiale. Vi udvider markedet for vores partnere ved at sænke automationsbarriererne”, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot
Han var vært, da godt 100 roboteksperter fra 15 lande fik et smugkig på OnRobots kommende produkter, da de i juni besøgte den danske robotvirksomhed. OnRobot har hidtil været kendt primært som en hardwareleverandør.
Selskabet har de seneste år - trods pandemien – lanceret 12 nye produkter inden for robotgrippers og andre specialiserede værktøjer til montering på robotarme (end of arm tooling). Men med lanceringen af D:PLOY senere i slutningen af 2022 bliver OnRobot i lige så høj grad et softwarehus, der overflødiggør meget af den manuelle robotprogrammering, der ellers kan gøre det urentabelt og uoverskueligt at automatisere mindre stykserier eller en produktion med stor varians.
Læs også: Rockwell Automation kåret som en af verdens mest etiske virksomheder igen
Der var stor nysgerrighed, spørgelyst og interesse for D:PLOY blandt OnRobots partnere fra Storbritannien, Norden samt Centraleuropa. Rent praktisk vil brugere af OnRobots teknologi få installeret en computebox og en cloudløsning, forklarede Vikram Kumar, General Manager, OnRobot og uddybede:
”Kina investerer massivt i automation, så vi skal holde op med at sove her i Europa. Kun ni procent af verdens automationspotentiale er realiseret i dag, så vi og vores partnere kan samarbejde om at levere optimering. Der anslås at være 15 millioner manuelle arbejdsstationer her i Europa, som med fordel kunne tilsættes kollaborativ robotteknologi for at lette byrderne for medarbejderne”.
OnRobot har allerede taget forskud på den nye måde at programmere robotløsninger på i sin nye palleteringsløsning OnRobot Palletizer, som blev præsenteret på robotmesserne Automate og Automatica, henholdsvis i Detroit og München. Her kunne de besøgende se, hvordan opsætning og omstilling bliver betydeligt mere intuitiv og tidsbesparende.
- KCP
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Ny standard gør op med brug-og-smid-væk-kulturen
Danmark står i spidsen for udviklingen af en ny europæisk standard, der skal give virksomhederne konkrete værktøjer til at tænke genbrug, genanvendelse og reparerbarhed ind i designfasen af nye produkter. Forbrugerrådet glæder sig over den nye standard, som kan være med til at gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Svenske Nynas digitaliserer forsyningskæden
Det svenske specialolieselskab Nynas indgår samarbejde med it-selskabet Tech Mahindra. Partnerskabet skal transformere Nynas’ eksisterende forretning og udvide deres IT-landskab med agile, skalerbare og intelligente systemer.