11.07.2022  |  SCM 4.0

Ny software frigør op til 80 pct. af tiden brugt på opsætning af robotceller

OnRobot har præsenteret en banebrydende software, D:PLOY, der gør det muligt at automatisere store dele af den programmering, der normalt kræves, før en robotløsning går i drift industrien.

80 procent af den tid, som robotforhandlere og systemintegratorer bruger på at installere robotløsninger, kan frigøres med softwareautomation. Det var den klare besked, europæiske robotforhandlere fik under eventet OnRobot Partner Summit i Odense.

”Med D:PLOY gør vi markedet for automatisering mange gange større ved at gøre det meget hurtigere at få en robotløsning i drift. Softwaren gør det meget mere overkommeligt også for mindre virksomheder og organisationer at realisere et automationspotentiale. Vi udvider markedet for vores partnere ved at sænke automationsbarriererne”, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot

Han var vært, da godt 100 roboteksperter fra 15 lande fik et smugkig på OnRobots kommende produkter, da de i juni besøgte den danske robotvirksomhed. OnRobot har hidtil været kendt primært som en hardwareleverandør.

Selskabet har de seneste år - trods pandemien – lanceret 12 nye produkter inden for robotgrippers og andre specialiserede værktøjer til montering på robotarme (end of arm tooling). Men med lanceringen af D:PLOY senere i slutningen af 2022 bliver OnRobot i lige så høj grad et softwarehus, der overflødiggør meget af den manuelle robotprogrammering, der ellers kan gøre det urentabelt og uoverskueligt at automatisere mindre stykserier eller en produktion med stor varians.

Læs også: Rockwell Automation kåret som en af verdens mest etiske virksomheder igen

Der var stor nysgerrighed, spørgelyst og interesse for D:PLOY blandt OnRobots partnere fra Storbritannien, Norden samt Centraleuropa. Rent praktisk vil brugere af OnRobots teknologi få installeret en computebox og en cloudløsning, forklarede Vikram Kumar, General Manager, OnRobot og uddybede:

”Kina investerer massivt i automation, så vi skal holde op med at sove her i Europa. Kun ni procent af verdens automationspotentiale er realiseret i dag, så vi og vores partnere kan samarbejde om at levere optimering. Der anslås at være 15 millioner manuelle arbejdsstationer her i Europa, som med fordel kunne tilsættes kollaborativ robotteknologi for at lette byrderne for medarbejderne”.

OnRobot har allerede taget forskud på den nye måde at programmere robotløsninger på i sin nye palleteringsløsning OnRobot Palletizer, som blev præsenteret på robotmesserne Automate og Automatica, henholdsvis i Detroit og München. Her kunne de besøgende se, hvordan opsætning og omstilling bliver betydeligt mere intuitiv og tidsbesparende.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere