11.06.2020  |  Lager & distribution

Ny robotløsning skal effektivisere Dustins lager

Fremover skal 60 robotter i et AutoStore-anlæg plukke varer på IT-leverandøren Dustins lager. Robotløsningen vil øge effektiviteten, frigøre lagerplads og forkorte leveringstiderne.

For at øge effektiviteten og digitalisere virksomheden yderligere, besluttede Dustin, der er en af Nordens førende IT-partnere, sidste efterår at opskalere logistikken og investere i en robotløsning på centrallageret i Rosersberg nord for Stockholm.

Læs også: Robotterne er på vej til et lager i din nærhed

Opførelsen af automatiseringsløsningen begyndte i februar, og den er nu færdig og sat i produktion.

Omkring 60 robotter skal plukke varer blandt 35.000 bakker på en 1300 kvadratmeter stor lagerplads og dermed øge effektiviteten med 25 procent. Desuden frigør robotten en lagervolumen på 8000 kubikmeter, hvilket giver Dustin 15 procent større lagerkapacitet.

Robotterne vil kunne håndtere op mod 1600 ordrelinjer i timen, hvilket svarer til 75 procent af alle kundeordrer.

”Med det automatiserede lager skal vi fortsat levere kundetilfredshed på det højeste niveau. Vi vil blandt andet kunne håndtere ordrer senere på dagen og dermed forkorte leveringstiderne for de nordiske kunder. Et effektivt og automatiseret logistikkoncept er desuden en vigtig succesfaktor for at beholde og styrke vores førende position på markedet og fortsætte med at skabe vækst”, siger Jenny Ring, EVP Supply Chain for Dustin.

Et langsigtet samarbejde
Systemet, som Dustin har valgt at bruge, hedder AutoStore. Løsningen er leveret af virksomheden Element Logic.

”AutoStore passer rigtig godt til e-handlen, og lige denne model er som lavet til Dustin. Vi har et meget stort sortiment med cirka 255.000 produkter, hvor størstedelen af produkterne er relativt små”, siger Jenny Ring.

Læs også: Tre små mobile lagerrobotter sikrer væksten hos ICM

”Vi er utroligt stolte over at levere denne løsning, som vil gøre Dustin til en endnu større spiller på markedet, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde”, siger CEO for Element Logic i Sverige, Thomas Karlsson.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere