Ny mobil cobot er større, stærkere og mere præcis

En ny større og stærkere mobil kollaborativ robot åbner for automatisering af flere opgaver som palletering, håndtering af varer og betjening af industrielle maskiner. Den nye MC600 kombinerer mobiliteten fra en MiR600 autonom mobil robot (AMR) med præcisionen og styrken fra en UR20/UR30 robotarm.

Mobile Industrial Robots (MiR) har netop lanceret MC600, en mobil kollaborativ robot (cobot), der kan løfte op til 600 kg. Foto: MiR

25.11.2024

SCM.dk

Mobile Industrial Robots (MiR) har netop lanceret MC600, en mobil kollaborativ robot (cobot), der kan løfte op til 600 kg. Den nye robot, der benytter en MiR600 autonom mobil robot (AMR) som base for en UR20/UR30 cobot fra Universal Robots (UR), er seneste tilføjelse til listen af certificerede produkter fra MiR Go økosystemet. 

Med udgangspunkt i succesen med den mindre MC250 tilbyder MC600 et kraftfuldt og omfattende system til håndtering af tungere emner og automatisering af komplekse processer som palletering, håndtering af varer og betjening af industrielle maskiner. Robotarmens længere rækkevidde gør det muligt for MC600 at tackle opgaver i områder, der tidligere var utilgængelige for mindre cobots, hvilket øger produktiviteten på tværs af forskellige industrielle applikationer. 

Behovet for mere effektive og fleksible automatiseringsløsninger forventes at øge væksten på det globale marked for mobile cobots med 46 procent årligt i 2030. Ifølge Jean-Pierre Hathout, administrerende direktør hos MiR, er MC600 godt positioneret til at imødekomme denne efterspørgsel, og tilbyder virksomheder et gennemprøvet, brugervenligt og sikkert system.  

"Ved at integrere 'benene' på en mobil robot med 'armen' fra en cobot, fungerer MC600 som ét driftssikkert system, der er klar til at gå i gang med en række forskellige automatiseringsopgaver. Dermed får virksomhederne en gennemtestet, skalerbar og fuldt supporteret løsning, i modsætning til de eksperimentelle humanoide robotter og specialdesignede mobile cobotter, der langt fra er klar til industrielt brug”, siger Jean-Pierre Hathout.

Ved at automatisere håndteringen af tungt gods og maskinbetjening kan MC600 forbedre produktiviteten markant og gøre det muligt at rykke medarbejdere til mere værdiskabende opgaver. Desuden reducerer MC600 den fysiske belastning ved at eliminere tunge løft og forbedrer sikkerhed og ergonomi på arbejdspladsen. 

Læs også: Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

Fordi både MiR og UR begge er en del af Teradyne Robotics er det lettere for de to robotpionerer at sætte nye standarder for innovation gennem kunstig intelligens (AI) og avanceret robotteknologi. Samarbejdet om den nye mobile cobot kombinerer de bedste egenskaber fra MiR's autonome mobile robotter og UR's cobots. Alt styres via en samlet softwareplatform udviklet af MiR Go-partneren Enabled Robotics. 

"Den mindre MC250 har vist sig at være særligt populær til produktion af halvledere og andre lette fremstillingsopgaver, men der har været en klar efterspørgsel efter en mobil cobot, der kunne håndtere tungere fremstillingsapplikationer. MC600 opfylder disse krav og er endnu et eksempel på, hvordan vi konsekvent tilbyder kunder den fleksibilitet, sikkerhed og effektivitet, der opfylder deres unikke automatiseringsbehov", siger Ujjwal Kumar, Group President hos Teradyne Robotics.  

Kilde: Mobile Industrial Robots

/ PiB

Descartes

Sponseret

Toldbehandling fra Descartes – øg resiliensen i forsyningskæden

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

23.12.2024SCM.dk

Indspark: Logistikken omkring kørende teknikere står på tærsklen til en AI-revolution

20.12.2024SCM.dk

Kunstig intelligens vil ikke fjerne behovet for medarbejdere

19.12.2024SCM.dk

Virksomheders hardwarehåndtering er fuld af sikkerhedshuller

18.12.2024SCM.dk

Al analyser sparer robotstartup for en halv million i udvikling

17.12.2024SCM.dk

Identitetstyveri kan være en af de største cybersikkerhedstrusler i 2025

11.12.2024SCM.dk

2025 kan byde på tættere integration mellem produktionsteknologi og it

09.12.2024SCM.dk

Cybersikkerhedstiltag giver konkurrencefordele

09.12.2024SCM.dk

Det digitale er godt i gang med at revolutionere forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
BV Talks - Om Bæredygtighed

BV Talks er en helt ny webinarrække, hvor du kan høre engagerede fagpersoner med noget på hjerte fortælle om deres passion og dele ud af erfaringer, visioner og måske endda praktiske løsninger.

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Mere sikkerhed - mindre aftryk

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jagten på at skabe en bedre fremtid

Sådan lyder én af mange spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

Bureau Veritas
Webinar
Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

Sådan lyder en af flere spændende overskrifter på BV Talks

Dato

09.01.2025

Tid

14:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

27.01.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Grundlæggende objektorienteret programmering

Vil du opkvalificere dine evner inden for objektorienteret programmering? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at designe objektorienterede programløsninger for din virksomhed.

Dato

27.01.2025

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup