14.03.2022  |  Strategi & ledelse

Ny CSR-ansvarlig for SAP: ”Glem ikke den sociale ansvarlighed!”

Danske Gitte Winther Bruhn er per 1. marts udnævnt til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions. Sammen med hendes udnævnelse kommer hun med en appel til danske bestyrelser: Lad ikke det grønne fokus skygge for jeres sociale ansvar!

Hun er strøget til tops i Europas mest værdifulde og verdens største forretningssoftwarevirksomhed, SAP. Gitte Winther Bruhn blev udnævnt til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions 1. marts.

I rollen får Gitte Winther Bruhn ansvaret for at etablere området af softwareløsninger inden for social ansvarlighed, såvel som med den nye rolle at sætte social ansvarlighed på dagsordenen på globalt plan.

”Der er stort fokus på bæredygtighed lige nu, men det er som om, at CO2-aftryk og cirkulær økonomi fylder mere hos virksomhederne end selve den sociale ansvarlighed overfor mennesker og ikke mindst det lokale samfund. Det er vigtigt at forstå, at tingene ikke kan adskilles”, siger Gitte Winther Bruhn.  

Netop derfor lancerede SAP i maj 2021 sin Chasing ZERO-strategi, der med 3 hovedområder fokuserer på at kunne hjælpe virksomheder med at arbejde sig frem til holistiske forretningsmodeller, der sikrer ”ingen CO2-udledning”, ”ingen affald” og ”ingen ulighed” – eller sagt med andre: ZERO emissions, ZERO waste and ZERO inequality. 

Læs også: Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

”Direkte eller indirekte påvirker virksomheder, hvad der sker med medarbejdere, leverandører, kunder og lokalsamfund, og det er vigtigt at styre det proaktivt. Det handler om at generere profit samtidig med, at man som virksomhed identificerer og styrer de forretningsmæssige konsekvenser, positive som negative, på mennesker og samfund. For at opnå det, er kvaliteten af ​​en virksomheds relationer til hele dens værdikæde altafgørende”, understreger Gitte Winther Bruhn.  

I forbindelse med sit arbejde kaster hun også lys på nogle af de udfordringer, som vi har herhjemme. Blandt andet når det kommer til ligestilling, hvor Danmark hænger i bremsen i forhold til vores nabolande og indtager en skuffende 29. plads i den seneste Global Gender Gap Report efter lande som Namibia og Rwanda.  

”Hos flere store virksomheder sætter man en tom stol ved bordet for at repræsentere kunderne til bestyrelsesmøderne. Men det er ikke nok. Der skal flere stole til og både bæredygtighed og social ansvarlighed bør få deres egen stol i de danske bestyrelseslokalerne på lige fod med kunderne - hverken mere eller mindre. Der er nemlig god forretning i social ansvarlighed på trods af, at det ofte er et nedprioriteret område blandt virksomhedsledere”, mener Gitte Winther Bruhn.  

Aktiv rollemodel for unge kvinder 

Gitte Winther Bruhn har siden hun kom til SAP i 2007 som Presales CRM konsulent været en afgørende faktor i transformationen af hele Presales området. Hun har blandt andet påtaget sig roller som Customer Innovation Principal og leder af SAP Digital First-team i Norden. Senest har hun været leder af det nordiske programkontor og af Sustainability Teamet i hele Norden.  

Men noget af det, der også ligger Gitte Winther Bruhn på sinde, er, at være en aktiv og inspirerende rollemodel for unge kvindelige studerende, som en del af ’Lead The Future’-kampagnen. Hun har desuden deltaget i et udviklingsprojekt i Botswana som en del af SAP’s Social Sabbatical program, der hjælper non-profit og sociale virksomheder med at løse konkrete forretningsudfordringer og som derudover fejrer 10-års jubilæum i år.  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere