14.07.2020  |  Branchenyt

Ny algoritme skal reducere logistikbranchens klimaaftryk

Det DHL-finansierede startup Greenplan har udviklet en algoritme, der ved blandt andet at inddrage trafikinformation på gadeplan kan spare dens brugere både tid og CO2-udledning.

Greenplan, et DHL-finansieret startup, lancerer nu en ny kraftfuld algoritme til optimering af leveringsruter.

Læs også: DHL starter endnu et elektrisk ladcykelprojekt

Algoritmen udnytter det fulde potentiale i smart routing ved at gøre brug af al tilgængelig information og data til at optimere transportruter i hele det givne leveringsområde.

Samtidig skal allerede eksisterende løsninger beskæftige sig med mindre underområder for at klare kompleksiteten.

Algoritmen vil styrke logistikbranchens effektivites- og bæredygtighedsindsats uden at gå på kompromis med planlægningens kvalitet.

”I modsætning til næsten alle andre værktøjer på markedet beregner Greenplan – for første gang – ruter i henhold til trafikinformation tilgængelige på gadeniveau. Dette giver vores kunder mulighed for at spare op til 20 procent af omkostningerne sammenlignet med standardruteoptimeringsløsninger og for at sænke deres CO2-aftryk ved blot at reducere det kørte antal kilometer”, siger Greenplans administrerende direktør, Clemens Beckmann.

CO2-effektive ruter
Startuppet giver kunderne mulighed for selv at styre deres grønne strategier ved at muliggøre en reduktion af CO2-udledninger gennem kortere afstande og færre ture.

Greenplan nøjes ikke med at fremvise det anslåede CO2-aftryk baseret på planlagte leveringsruter, men inddrager også beregninger på, hvor meget det enkelte køretøj udleder for at planlægge de mest CO2-effektive ruter.

Derudover er algoritmen i stand til at inddrage specifikke parametre for elektriske køretøjer som for eksempel rækkevidde per køretøj.

Derfor fører algoritmen til nedsatte omkostninger og lavere CO2-emissioner.

Læs også: DHL lukker produktion af lovende el-varevogn ned

Den er udviklet af forskere fra University of Bonn i samarbejde med DHL-logistikeksperter.

- SMF

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere