17.11.2016  |  Produktion

Novozymes bygger enzymfabrik i Indien

Den bioteknologiske virksomhed Novozymes investerer i en indisk enzymfabrik til 300 mio. kr. Fabrikken skal lave enzymer til juice- og vinmarkedet.

Danske Novozymes, som udvikler enzymer og mikroorganismer til industrien, udvider sine aktiviteter i Indien med en ny fabrik og forsyningskæde. Fabrikken, som kommer til at løbe op i 300 mio. kr., skal producere enzymer til det globale juice- og vinmarked, skriver FødevareWatch.

Fabrikken kommer til at ligge i industriområdet Patalganga nær Mumbai, der er valgt på baggrund af beliggenheden med gode trafikale forbindelser til distributionsnetværket.

Læs også: Novozymes gør livet lettere for kunderne

”Vi ser en stor mulighed i Indien og Sydøstasien, hvor videnbaserede innovationer inden for industrielle enzymer effektivt kan erstatte forurenende kemiske processer og levere miljømæssig bæredygtighed”, siger Thomas Videbæk, direktør for Research, Innovation & Supply i Novozymes.

Behov for større og bedre faciliteter
Novozymes har i forvejen produktion tre steder nær den sydlige, indiske stat Karnataka, men med den nye fabrik vil noget af produktionen flytte derfra og til Mumbai.

Det skyldes bl.a., at virksomheden er vokset ud af sine nuværende faciliteter og har brug for at udvide til fremtiden.

Læs også: Indien investerer massivt i infrastruktur

”Vi har valgt det nye område på grund af sin størrelse, nærhed til kunderne, fremtidige forretningsmuligheder og god tilgængelighed til havne, lufthavne, motorveje og anden industriel infrastruktur”, siger Thomas Videbæk.

Fabrikken fører i første omgang 150 ansættelser med sig og det er planen, at produktionen skal starte i 2018.

- KLZ

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere