19.01.2022  |  Lager & distribution

Normals nye logistikcenter kan rumme firedobling af volumen

Facaden på Normals nye logistikcenter vil fylde mere end en halv kilometer ud mod den østjyske motorvej. 6 lagerhaller plus kontorer, truckrum samt mezzaniner med småvarepluk og testområder. Alt i alt skal 78.000 etagemetre efter planen stå klar uden for Hedensted i første halvdel af 2023.

Normal er i gang med at bygge nyt kæmpelager, der skal rumme 90.000 pallepladser og være i stand til at rumme op til fire gange den nuværende varemængde.

Hvis Normal fortsætter den kraftige vækst, detailkæden har leveret siden starten i 2013, så bliver der snart brug for de fleste af de mange nye kvadratmetre. Det er kun tre år siden, at kæden voksede ud af lageret i Århus og flyttede til lejede lokaler i Horsens. Nu er planen selv at bygge og sikre, at det nye lager kan skaleres op til cirka fire gange den nuværende varevolumen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det nye lager giver os plads til at vokse i, og det har vi også stærkt brug for”, fortæller logistikdirektør Henrik Bøgelund, der står i spidsen for det nye lagerbyggeri. Han supplerer:

”Vi har valgt at holde lageret meget manuelt uden den store automationsgrad, så vi hele tiden kan tilpasse og omstille os, den markedsvirkelighed Normal opererer i”.

Læs også: Normal satser på manøvredygtighed og lav tech-grad i nyt logistikcenter

Fra 225 til 600-700 medarbejdere
Normals centrallager i Horsens er på 36.000 m2 og beskæftiger i dag cirka 225 medarbejdere plus vikarer til sæsonudsving. Deres primære teknologiske værktøj er i dag lithium-ion trucks fra Jungheinrich. Om fire til seks år forventer Henrik Bøgelund at beskæftige mellem 600 og 700 medarbejdere, og deres primære teknologiske værktøj vil formentlig stadig være gaffeltrucks uden hjælp fra store teknologisk avancerede lagersystemer.

”Vi undersøger og drøfter stadig, hvordan fremtidens lagerorganisation skal struktureres. Vi ønsker at tænke os grundigt om, før vi beslutter os for mængden af mellemledere og organisationsstruktur”, fortæller han.

Han fortæller også, at Normal forventer en del udfordringer med at rekruttere lager- og logistikmedarbejdere i en tid, hvor der generelt er mangel på hænder på det danske arbejdsmarked.

Fakta om ’Normal Logistikpark’

”Normal Logistikpark” opføres med betonelementer på de nederste 2,5 meter, mens sandwich-elementer benyttes som materiale i resten af højden. Projektet opføres altså med vægge som en kombination af beton og stål.
Der er tale om et projekt på næsten 80.000 kvadratmeter lager og kontor samt næsten 60.000 kvadratmeter areal til parkering, specielt af lastvogne. Projektet udføres på en næsten 200.000 kvadratmeter stor byggegrund ved Hedensted, som Normal har købt af Hedensted Kommune.
Totalentreprenøren BASE Erhverv A/S forventer at kunne aflevere det nye logistikcenter omkring årsskiftet 2022-23 til Normal. Der er tale om det største byggeprojekt i BASE Erhvervs historie.

Skal rekruttere mange
”Vi arbejder med tæt kontakt mellem vores driftsledere og en del østjyske jobcentre, ligesom vi har gode erfaringer med direkte annoncering og rekruttering via vores vikarbureausamarbejder”, fortæller Henrik Bøgelund og tilføjer:

”Vi prioriterer at levere en god og grundig onboarding for nye medarbejdere, så vi kan fastholde medarbejderne”.

Det nye centrallager skal stå klar i starten af 2023 og kommer til at bestå af seks identiske haller på hver 10.000 m2 og cirka 500 meters længde. Dertil kommer 3000 m2 med kontorer, truckrum på 2000 m2 og mezzaniner, der skal rumme småvarepluk, testområder og områder til opmærkning og andre value added services.

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere