21.11.2018  |  Innovation

Norge lancerer selvkørende postrobot

Norges postvæsen starter testforsøg af selvkørende robotpostkasse. I første omgang skal den rulle rundt i et boligområde og blandt andet udsættes for den norske vinter.

Postvæsnet Posten Norge lancerede i forrige uge en selvkørende postrobot. Den kombinerede brev- og postrobotkasse skal først testes i tætbefolkede områder i nogle uger før den bliver etableret i et boligområde i Kongsberg ca 80 km vest for Oslo.

Læs også: PostNord: Nyt samarbejde skal åbne 3D-printmarkedet

"Det er kundernes feedback, som i sidste ende afgør, om det bliver en succes, og om dette bliver ​​fremtidens leveringsmetode. Den norske vinter giver udfordringer for selvkørende køretøjer, og derfor er denne test vigtig for os. Vi tror på en selvkørende fremtid og er spændte på at se resultaterne fra testen”, siger Tone Wille, adm. direktør for Posten Norge.

Fakta om brev- og pakkerobotten

  • Pakkerobot, hvor folk kan modtage og sende breve og pakker
  • Selvkørrende med en fart på 6 km/t
  • Længde: 215 centimeter, højde: 188 centimeter og bredde: 83 centimeter
  • 75 luger i forskellige størrelser
  • Fyldes op om natten, køre selv ud om dagen og bliver selv stående/tilgængelig i dit boligområde indtil midnat, før den kører tilbage til postcentralen for at blive genopfyldt
  • Du modtager digitale notifikationer, hvis du har post
  • Dækker op til 100 husstande

Robotten skal køre fra postvæsnets distributionssted i centrum af Kongsberg og ud til det valgte boligområde. Den kommer til at være tilgængelig fra omkring klokken 12 til midnat og vender derefter tilbage til postcentralen for at blive genopfyldt med næste forsendelse.

Kunderne vil blive underrettet digitalt, hvor en personlig kode vil åbne pakkelugen.

”Dette er ikke science fiction. Vi bruger nutidens teknologi til at skabe omkostningseffektive og miljøvenlige løsninger til fremtiden”, siger Wille, og tilføjer:

”Det er inspirerende, at andre norske aktører arbejder med selvdrevne teknologier. Vi tror, ​​at hvis det fungerer i Norge, fungerer det også de fleste andre steder. Potentialet er enormt, selvom det er udfordrende at være tidligt ude med ny teknologi”.

Læs også: Starship robotter skal gøre pakkelevering sikker og fleksibel for kunderne

Robotten er udviklet af Posten Norge i samarbejde med teknologifirmaet Buddy Mobility, der har som mission at udbrede selvkørende fartøjer.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere