29.12.2020  |  Sourcing

Nestlé-fabrik reducerer energiforbrug med 19 procent

Hos den Nestlé-ejet OSCAR-fabrik på Sydsjælland arbejder man henimod at blive CO2 neutral i 2050. Det er et fælles mål for alle virksomheder ejet af Nestlé. I år har fokus været på at spare på energiforbruget.

”Vi har arbejdet med et LED-projekt, hvor vi har udskiftet alle lys i produktions- og lagerområdet. Det har sparet ca. 190.000 KwH på årsbasis. Det – og andre energibesparende projekter – har resulteret i en samlet reduktion på 19 pct. af energien i 2020”, fortæller fabrikschef Henrik Elbrønd på OSCAR-fabrikken i Rønnede.

Læs også: AI og Internet of Things i forsyningskæderne kan reducere madspild, mener Nestlé

OSCAR er ejet af Nestlé, der har besluttet at halvere sine CO2-emissioner inden 2030 og opnå CO2-neutralitet inden 2050 – selv når virksomheden vokser. Derfor har OSCAR taget flere vigtige initiativer på fabrikken heriblandt LED-projektet for at nå i mål. Derudover har fabrikken kompenseret for C02-udledninger i energiforbruget gennem køb af oprindelsescertifikater fra vand- og biogas-projekter, fortæller de i en pressemeddelelse. 

”Vi har stort fokus på vores CO2-aftryk. Det vil vi fortsætte med. Det er en proces, der involverer arbejde med mange andre, såsom landmænd, logistikudbydere og forbrugere. For at opnå netto nul drivhusgasemissioner inden 2050 er vi nødt til at handle i hele vores værdikæde,” siger Paul den Dunnen, der er direktør i Nestlé Professional Food A/S.

Læs også: Nestlé vil være klimaneutral inden 2050

Nestlé fremlagde 3. december en detaljeret køreplan for at opnå CO2-neutralitet i 2050. Et nøgleelement i planen er, at leverandører i landbruget med Nestlés hjælp skal integrere regenerativt landbrug.

Nestlé vil fokusere på at støtte landmænd og leverandører til at integrere regenerativt landbrug, plante hundreder af millioner af træer inden for de næste 10 år og afslutte virksomhedens overgang til 100 procent vedvarende elektricitet inden 2025. Derudover øger Nestlé løbende antallet af CO2-neutrale mærker, herunder Nespresso.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere