Myndigheder samarbejder om at ruste Danmark til krisetider
De seneste års komplekse kriser som covid-19 og krigen i Ukraine har vist, at forsyningssikkerhed hænger sammen med Danmarks generelle sikkerhed. Styrelsen for Forsyningssikkerhed har afholdt et møde med 11 myndigheder for at dele erfaringer og nyeste viden om udfordringer med at sikre forsyninger af kritiske ressourcer rundt om i det danske samfund.
For at det danske samfund kan fungere, er der brug for en lang række kritiske ressourcer. Det gælder lige fra medicin og fødevarer til elforsyning og internet. Derfor skal myndigheder med ansvar for samfundets vigtige funktioner være bevidste om eventuelle sårbarheder i deres forsyningskæder, og de skal gøre deres område mere robust.
Hos Styrelsen for Forsyningssikkerhed mødtes parterne i Myndighedsforum for forsyningssikkerhed for at dele viden om blandt andet konkrete udfordringer, strategiske afhængigheder, kritiske ressourcer eller sårbarhedsanalyser.
Fungerende Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Henrik F. Brodersen, siger:
”Vi arbejder for at gøre det offentlige Danmark modstandsdygtigt over for kommende forsyningskriser. Det gør vi ved at dele viden og tilbyde rådgivning og værktøjer, der skaber værdi og styrker forsyningssikkerheden for den enkelte myndighed såvel som Danmark som helhed. Derfor glæder det mig, at vi i dag tager hul på arbejdet i forummet mellem 11 danske myndigheder. For kun gennem et stærkt samarbejde kan vi forberede os på at modstå de næste kriser”.
Læs også: Ny strategi for forsyningssikkerhed
De 11 deltagende myndigheder er: Beredskabsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Energistyrelsen, Erhvervsstyrelsen, Center for Cybersikkerhed, Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen, Rigspolitiet/ Den nationale operative stab, Lægemiddelstyrelsen og Miljøstyrelsen.
Styrelsen har også nedsat et Erhvervsforum, som skal sikre et tæt samarbejde med erhvervslivet.
/ PiB