15.03.2017  |  Branchenyt

Mulig prisdumping hos Postnord får alarmklokker til at ringe

Både hos Dansk Erhverv og flere politikere er der undren over mulig prisdumping hos Postnord, hvorfor emnet var sat på dagsordenen til et møde i Finansministeriet i går.

Da firmaet Bossard i juni 2016 skulle indhente tilbud fra private fragtfirmaer, undrede adm. direktør Anders Thielfoldt sig over, at Postnords fragtpriser var 50 procent under de private konkurrenters, skriver Børsen.

Læs også: Adgangskoden til fremtidens transport er... data

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor sendte Bossard fragtopgaven i udbud og fik efterfølgende en rådgiver til at kigge på fragtfirmaernes tilbud. Ifølge rådgivningen lå Postnords tilbud ca. 50 procent under Bossards private fragtfirmas oprindelige tilbud.

Efterfølgende skar firmaet 25 procent af prisen, da de hørte om Postnords. Det gjorde Postnords pris ca. 30 procent lavere end det nye bud.

”Når noget er for godt til at være sandt, så er det som regel sådan, det hænger sammen”, siger Anders Thiefoldt til borsen.dk. Han valgte bl.a. Postnord fra som fragtfirma, fordi han frygtede en markant prisstigning i fremtiden eller en dårlig service.

Postnord: Ingen urealistiske priser
Hos Postnord ser man imidlertid ingen problematik i Anders Thiefoldts anklage og mener nærmere, at det konkurrerende firma bør se sig tilfredse med at have fået opgaven til den dobbelte pris, og at Postnord  ikke dumper prisen for at udkonkurrere andre firmaer på markedet:

”Jeg ved ikke, hvor Bossard har det fra. Det her er ikke nogen urealistisk pris overhovedet”, siger Peter Kjær Jensen, der er chef for Postnord Danmark, til borsen.dk.

Anders Thielfoldt er dog af en anden opfattelse. Han mener, at en offentlig støttet virksomhed som Postnord ikke bør foretage en så markant prisdumping på et marked, som er rigeligt dækket i forvejen:

”Det er okay at købe markedsandele, men det skal ikke ske for skattekroner”, siger han.

Virksomhed: Markante prisstigninger på levering
Hos fiskeforretningen Klostergyden i Sæby har man benyttet sig af Postnord til at få leveret 500-600 kasser fisk til sine kunder.

Men for lidt over to uger siden modtog forretningen en besked fra virksomheden om, at prisen pr. kasse nu var blevet hævet fra 58 til 85 kr. Samtidig indførte Postnord et månedligt gebyr på 1.500 kr., hvilket gjorde at forretningens varebehov fik en prisstigning på ca. 100 procent.

”Det kan godt være, at den nye pris fra Postnord er den rigtige, og de bare har givet os noget lavt fra start, men pointen er, at det er så bombastiske prisstigninger. Det skræmmer mig lidt”, siger Helene Aaen, der til daglig driver fiskeforretningen, til Børsen.

Flere politikere frygter mulig prisdumping
Inden et møde i Finansministeriet om Postnord i går blev det nævnt, at også frygten for Postnords prisdumping var et af de emner, der skulle tages op, inden politikerne evt. vælger at lægge et milliardbeløb i det kriseramte selskab:

”En statsejet virksomhed skal ikke dumpe priserne på fragtområdet. Det har vi altså polakker til”, siger postordfører Henrik Brodersen (DF) til borsen.dk. Han mener, at man godt kan frygte, at der hos Postnord er tale om en prisdumping.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Også postordfører Christian Rabjerg Madsen (S) støtter op om at få Postnords mulige prisdumping på programmet:

”Der må ikke på nogen måde foretages unfair konkurrence for skatteydernes penge. Det er et ubetinget krav”, siger han til borsen.dk.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere