01.08.2022  |  Lager & distribution

Movianto firedobler temperaturstyret lagerkapacitet

Kunderne inden for lægemidler vækster og stiller skrappere krav til temperaturer, brandsikring, opbevaring af farligt gods, bæredygtighed og dokumentation. Derfor udvider og forbedrer logistikvirksomheden nu kraftigt sin lagerkapacitet og flytter fra Greve til et nyt logistikcenter i Køge opført af Logicenters.

”Vores kunder inden for lægemiddelbranchen vækster og stiller skrappe krav til meget høj kvalitet og sikkerhed i opbevaring samt transport af deres produkter. I sidste ende handler det om menneskeliv, og produkterne skal derfor opbevares ved de helt rigtige forhold”, fortæller Marina Steensen, der er administrerende direktør for Moviantos nordiske aktiviteter.

Movianto har derfor indgået en langsigtet lejeaftale med Logicenters om at flytte ind i et logistikcenter i Køge, som er skræddersyet til Moviantos særlige behov.

Læs også: Normals nye logistikcenter kan rumme firedobling af volumen

”Vi forventer at flytte ind i den 16.000 m2 store højteknologiske logistikbygning i starten af 2023, og vi ser frem til at tage særligt den øgede køle kapacitet på 2 – 8 grader, som vi har manglet meget i brug. Hertil kommer en markant større kapacitet til varer i det brandsikre lagerrum til opbevaring af brandbare væsker og almindelig opbevaring ved 15 – 25 grader. De nye faciliteter betyder, at vi cirka firedobler vores kapacitet på speciallager til lægemidler og endnu bedre kan imødekomme vores kunders forskelligartede behov og skrappe krav til kvalitet og dokumentation”, fortæller hun.

Danmark er foregangsland
Movianto er en førende europæisk one-stop-shop logistikleverandør specialiseret i at servicere lægemiddelproducenter med både lager og transport. Virksomheden er en del af Walden koncernen, som har hovedsæde i Paris. Kunderne hos Movianto Nordic er producenter af lægemidler og medicinsk udstyr, som leverer til både grossister og hospitaler i Norden.

Det bæredygtige lægemiddellager

Movianto flytter i slutningen af 2022 ind i et nyopført logistikcenter, der er opført af logistikejendomsudvikleren Logicenters. Det nye lager betyder et kraftigt løft af bæredygtigheden for Movianto. Det indebærer for eksempel:
• Solpaneler på tager der bidrager til lagerdriftens strømforbrug til lys, eltrucks med mere.
• BREEAM Miljøcertificering.
• LED-belysning og sensorer der mindsker strømforbruget til belysning markant.
• Genbrug af regnvand til toiletskyl etcetera.

”Danmark er et foregangsland inden for Movianto-koncernen, hvad angår innovation af ’value added services’ og kundetilpassede løsninger. Det er udviklingen i branchen i Danmark, der har skubbet på. I Danmark er vi generelt mere innovative med teknologiske løsninger end i andre lande vi sammenligner os med. Med de nye rammer, får vi nu endnu bedre muligheder for at levere og udvikle dem i  det nye logistikcenter”, fortæller Marina Steensen.

3PL betyder fleksibilitet
Hun fortæller, at Movianto som tredjeparts-logistikaktør skal kunne det hele – forstået på den måde, at de mange forskellige kunder har forskellige ønsker og forskellige teknologiske krav.

Læs også: Glem alt om normale forsyningskæder i 2022

Logistikvirksomheden er derfor nødt til at være meget fleksibel og både være i stand til at udføre manuelle enkeltpluk med en PDA og plukke hele paller eller kolli med truck. Movianto planlægger i det nye logistikcenter at supplere med mere automatik.

”Vi forventer at udføre selve flytningen af varer i flere tempi for at gøre det så let som muligt for vores kunder og deres kunder. Vi forventer ikke at ændre noget på vores organisation, og flertallet af medarbejderne flytter med fra Greve til Køge. Vi har et velfungerende WMS leveret af Axacon, som vi flytter over, og som er tilpasset kravene til farma-virksomhed og GDP. Det bliver naturligvis en stor mundfuld at flytte lageret; men vi er godt forberedte i virksomheden og får god støtte fra vores hovedsæde i Paris. Her er der en stab af specialister, der kan lidt af hvert og har prøvet denne slags flytteopgaver mange gange”, fortæller hun.

Kunderne vil have dokumentation
Movianto leverer også europæiske transportløsninger til kunderne, så det er muligt at levere end-to-end dokumentation for, at varerne i hele logistikkæden har overholdt for eksempel temperaturkrav.

”Vi udstyrer forsendelser med måleudstyr i form af temperaturloggere, der kan dokumentere overholdelse af temperaturkrav. Vi rapporterer også om alle mulige andre måltal, som vi bliver enige med kunderne om. Hele vores eksistensberettigelse er baseret på at levere troværdige kvalitetsløsninger til producenter af lægemidler og efterleve SLA’er (service level agreements, red.) som aftalt”, fortæller Marina Steensen.

Denne artikel er en del af temaet Tema om lagerstyring & materialehåndtering 2022

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere